φτερουγισματα | μυκοπλασμα θεραπεια | λευχαιμια αναστροφη τυπου | αδενομύωση μήτρας | εκκολπώματα | νόσος paget

Πρώτη η Ελλάδα στους θανάτους πεζών από τροχαίαΗ Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση και στους θανάτους πεζών από τροχαία ατυχήματα, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 15-24 το 80% των θανάτων οφείλεται σε αυτά. Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΤΕΙ Αθηνών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στις 3 Δεκεμβρίου.

Νέοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ή υφίστανται βαριά αναπηρία εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων, υπογράμμισε ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνος του Τομέα Πρόληψης Ατυχημάτωντου ΕΚΑΒ, κ Ι.Παπαδόπουλος.

Οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 105% από το 1975, τη στιγμή που τα αντίστοιχα νούμερα παρουσιάζουν πτωτική τάση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην ημερίδα τονίστηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων στην αποκατάσταση της κινητικής αναπηρίας αλλά και στη μετέπειτα ζωή τους.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων, κ. Σ. Σταυριανόπουλος, τόνισε πως "ένα αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό περιβάλλον που εξυπηρετεί τους ανάπηρους, εξυπηρετεί τους πάντες".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.