αιφνιδια βαρηκοια ιδιοπαθης | πολυποειδεσ επαρμα | ακροαστικα | αιματοκριτης τι ειναι | μεσοκοιλιακη επικοινωνια

Ημικρανία: ένα σύνθετο πρόβλημαΣε συμπόσιο για την ημικρανία, που έγινε στις ΗΠΑ και στο οποίο μετείχαν οι μεγαλύτερες επιστημονικές οργανώσεις που ασχολούνται με το θέμα, ανακοινώθηκε ότι η βιοανάδραση, η αντιμετώπιση της συμπεριφοράς που έχει σαν βάση το άγχος και άλλες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις έχουν ένα ρόλο στην αντιμετώπιση της ημικρανίας. Η τελική ανακοίνωση του συμποσίου στηρίχθηκε στις παρατηρήσεις του δρ. Donald B. Penzien, ο οποίος αφού ανασκόπησε 355 άρθρα σχετικά με τις θεραπευτικές παρεμβάσεις για την ημικρανία, κατέληξε στα ακόλουθα συμπεράσματα :

Οι ασκήσεις χαλάρωσης μόνες ή σε συνδυασμό με τη θερμική βιοανάδραση, διάφορες άλλες τεχνικές βιοανάδρασης, καθώς και η αντιμετώπιση του στρες είναι κατά κάποιο τρόπο αποτελεσματικά στην πρόληψη της ημικρανίας. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί ποιά από τις παραπάνω μέθοδος υπερτερεί, αλλά γενικά, μπορεί να θεωρηθεί ότι η εφαρμογή τους μπορούν να βοηθήσουν τον ασθενή να προλάβει μια ημικρανική κρίση.
Η ενσωμάτωση αυτού του είδους των θεραπειών (που αφορούν τη συμπεριφορά) με τη φαρμακευτική θεραπεία φαίνεται ότι είναι ευεργετική και πρέπει να συνιστάται.
Σχετικά με το βελονισμό, την ύπνωση, το μασάζ στον τράχηλο, τις οδηγίες που αφορούν τη σωστή προσαρμογή των δοντιών και το υπερβαρικό οξυγόνο, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να μπορέσουν να προταθούν σαν προληπτικά μέτρα.
Ο δρ Penzien τόνισε ότι, αυτού του είδους οι θεραπευτικές παρεμβάσεις απαιτούν περίπου 10-12 συνεδρείες σε ειδικές κλινικές. Τον τελευταίο καιρό, έχουν αναπτυχθεί και παρεμβάσεις που γίνονται στο σπίτι ή στο γραφείο, και οι οποίες φαίνεται να έχουν κάποια επιτυχία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.