πνευμονικο οιδημα πρωτες βοηθειες | ακροαστικα | o eswterikos ακουστικος πορος gr

Πέτυχε η μεταμόσχευση με τα κύτταρα του κατά παραγγελία αδελφούΗ Μόλι Νας, το εξάχρονο κοριτσάκι στο οποίο μεταμοσχεύθηκαν εμβρυϊκά κύτταρα από τον ομφάλιο λώρο του νεογέννητου «κατά παραγγελία» αδελφού της, είναι πλέον απολύτως υγιής, σύμφωνα με τους γιατρούς της. Η μικρή Μόλι επέστρεψε στο σπίτι της, αφού όλες οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ήταν φυσιολογικές και όλα τα κύτταρα που διέθετε στον μυελό των οστών της, προέρχονταν από τα κύτταρα του αδελφού της.

Η Μόλι έπασχε από την αναιμία Fanconi, μια κληρονομική ασθένεια, η οποία κληρονομείται όπως η μεσογειακή αναιμία και χαρακτηρίζεται από λίγα και ελαττωματικά κύτταρα στον μυελό των οστών. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποιτέλεσμα οι πάσχοντες να έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και σπάνια να ξεπερνούν το όγδοο έτος της ηλικίας τους. Οι γιατροί της Μόλι αποφάσισαν ότι ο μόνος τρόπος για να σωθεί το παιδί ήταν να γίνει μεταμόσχευση μυελού των οστών και ο πιο ασφαλής τρόπος να μην απορριφθεί το μόσχευμα ήταν να βρεθεί ο κατάλληλος δότης. Ετσι οι γονείς της Μόλι προχώρησαν σε εξωσωματική γονιμοποίηση και ο Ανταμ Νας επιλέχτηκε ανάμεσα από 15 έμβρυα, ώστε να είναι απολύτως υγιής και συμβατός με την αδελφή του. Κατά την στιγμή της γέννησης του, οι γιατροί συνέλεξαν εμβρυϊκά κύτταρα από τον ομφάλιο λώρο, τα οποία και μεταμοσχεύθηκαν, με πλήρη επιτυχία όπως όλα δείχνουν, στην αδελφή του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.