εφαψιομανία | αχιλλειος τενοντας τενοντιτιδα | μυς του κορμου | σκληροδερμια | βουβωνοκήλη συμπτωματα

Νέα κριτήρια για τη λίστα φαρμάκωνΣε αναθεώρηση της υπάρχουσας λίστας των συνταγογραφούμενων φαρμάκων θα προβεί η Επιτροπή Αξιολόγησης και είναι πιθανό το ενδεχόμενο ορισμένα φάρμακα, τα οποία σήμερα βρίσκονται στη λίστα, να τεθούν εκτός αυτής. Ταυτόχρονα υιοθετούνται καινούρια κριτήρια για την υπαγωγή και ένταξη ενός φαρμάκου σε αυτή, τα οποία θα ισχύσουν από την πρώτη μέρα του νέου έτους. Επιπλέον προβλέπεται ο θεσμός των εισηγητών. Πρόκειται για ένα θεσμό που προβλέπει δύο εισηγητές ειδικούς στην φαρμακολογία, οι οποίοι θα ετοιμάζουν λεπτομερείς εκθέσεις για κάθε εξεταζόμενο φάρμακο. Ο ρόλος τους θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικός, αφού θα πρέπει να ‘τεκμηριώνουν’ επιστημονικά τις αποφάσεις της Επιτροπής.

Επίσης, οι συνταγές με τα λεγόμενα 'αναντικατάστατα' φάρμακα που είναι εκτός λίστας, θα θεωρούνται και από ελεγκτή, ενώ τα κριτήρια είναι μέχρι στιγμής άγνωστα και θα γνωστοποιηθούν ύστερα από σχετικές οδηγίες που θα αποσταλούν προς όλους τους ελεγκτές. Τα μέλη της Επιτροπής θα έχουν πλέον το δικαίωμα να αποφασίζουν ποιο φάρμακο θα απορρίψουν και πιο όχι, χρησιμοποιώντας και ανάλογους χαρακτηρισμούς όπως ‘σημαντικό’, ‘μέτριο’ ή ‘ασήμαντο’.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.