υπεζωκοτικη συλλογη υγρου | βιοψια στο ελκος | διαταση χολιφορων | ρευματα tens | γυμναστικη για τριτη ηλικια

Νέα γενιά φαρμάκων για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστούΜία νέα γενιά φαρμάκων για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, τα οποία είναι πιο αποτελεσματικά από το φάρμακο tamoxifen, ιδίως σε μετεμμηνοπασιακές γυναίκες, παρουσίασαν επιστήμονες από το νοσοκομείο University College Hospital του Λονδίνου, σε συνέδριο για τον καρκίνο που πραγματοποιείται στο Σαν Αντόνιο των ΗΠΑ.

Τα νέα αυτά φάρμακα, αναστολείς της Αρωματάσης, βρέθηκαν, μετά από κλινικές δοκιμές, ότι επιτυγχάνουν μεγαλύτερη συρρίκνωση των όγκων στο στήθος και ότι πέτυχαν μεγαλύτερη επιβίωση σε περισσότερες γυναίκες.

Οι κλινικές δοκιμές στις οποίες έγιναν, μετά από θεραπεία 30 μηνών με τα νέα φάρμακα και 33 μηνών παρακολούθησης, 317 από τις 3.125 γυναίκες σημείωσαν υποτροπή σε σχέση με τις 379 από τις 3.116 γυναίκες που ακολούθησαν θεραπεία με tamoxifen.

Σε μία άλλη έρευνα που πραγματοποθήθηκε σε 324 γυναίκες στα τελευταία στάδια της νόσου, σε 4 ευρωπαϊκές χώρες, οι αναστολείς της Αρωματάσης μείωσαν τους όγκους στο 60% γυναικών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό μείωσης στις γυναίκες που ακολούθησαν θεραπεία με tamoxifen, ήταν 41%. Επιπλέον οι αναστολείς της Αρωματάσης αύξησαν και την επιβίωση.

Ωστόσο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το αν τα φάρμακα αυτά θα αντικαταστήσουν το tamoxifen, το οποίο αποτελεί σήμερα την πρώτη επιλογή για την καταπολέμηση των όγκων του στήθους.

Τα νέα φάρμακα φαίνεται να έχουν λιγότερες παρενέργειες από το tamoxifen, αν και φαίνεται να αυξάνουν τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.