αιμοθωρακας | γεωγραφικη γλωσσα | πολυποδας εντέρου εγχειριση | συμπτωματα σκολεικοηδιτη

Τα κριτήρια της χυλόπιταςΣημαντικές διαφορές, ανάμεσα στα δύο φύλα, παρατηρούν οι επιστήμονες στους λόγους για τους οποίους χωρίζουν ή απορρίπτουν έναν υποψήφιο σύντροφο, όπως προκύπτει από έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχολογίας και Προσωπικότητας στις ΗΠΑ.

Σχεδόν όλοι έχουμε δώσει ή έχουμε γίνει αποδέκτες της γνωστής "χυλόπιτας". Και ενώ υπάρχουν πάρα πολλές μελέτες για το τι έλκει τα δύο φύλα, οι μελέτες για το ποιοί λόγοι οδηγούν στην απόρριψη ή στο χωρισμό είναι λίγες.

Σε τρεις ξεχωριστές μελέτες, στις οποίες πήραν μέρος σχεδόν 500 ενήλικες, μελετήθηκαν οι λόγοι για τους οποίους κάποιος ή κάποια απορρίπτει έναν (μια) ερωτικό σύντροφο ή θέτει τέλος σε μία μακροχρόνια σχέση.

124 λόγοι απόρριψης συγκεντρώθηκαν σε μία λίστα και κατηγοριοποιήθηκαν ανάλογα με την αιτιολογία (φυσική ομορφιά, οικονομική κατάσταση, βιογραφικό).

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα από τη λίστα αυτή είναι λόγοι όπως ..δεν είναι εμφανίσιμος (-η), ...δεν έχει οικονομική άνεση, ...δεν έχει αυτοκίνητο, ...είναι αγενής, ...έχει φτωχή προσωπικότητα ή πιο απλά ...δεν έχει πλάκα.

Σε ό,τι αφορά ειδικά την εξωτερική εμφάνιση, οι άνδρες φαίνεται να δίνουν πολύ περισσότερη σημασία σε σχέση με τις γυναίκες, καθώς συχνά απορρίπτουν ή όχι μία γυναίκα, με κριτήριο το αν υπάρχει φυσική έλξη.

Αμερικανική δημοσκόπηση, της οποίας τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα USA Today έδειξαν ότι το 46% των Αμερικανών παραδέχεται ότι έχει απορριφθεί από το άλλο φύλο τουλάχιστον δύο με τρεις φορές στη ζωή του, ενώ ένα ποσοστό 22% παραδέχεται ότι έχει δεχθεί απόρριψη έξι με δέκα φορές.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.