φυματιωση μαντου | βρογχικο ασθμα | χοληστερινη | ολιστικη διατροφη | ίωση ή μικροβιακη λοίμωξη

Οι καθηγητές Ιατρικής στον υπουργό ΠαιδείαςΟι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, με επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας κ. Π. Ευθυμίου, τον οποίο και θεωρούν αποκλειστικά αρμόδιο για τις εργασιακές τους σχέσεις, εξέφρασαν τις έντονες διαφωνίες τους σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργού Υγείας κ. Α. Παπαδόπουλου. Οι πανεπιστημιακοί γιατροί τονίζουν στην επιστολή τους ότι καμιά αλλαγή δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στους στόχους της, αν δεν ληφθούν υπόψη οι τρεις βασικοί παράγοντες τους οποίους εκθέτουν με την επιστολή τους.

Ο πρώτος παράγοντας αφορά την απόφαση του κ. Παπαδόπουλου για την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των μελών του ΔΕΠ (Διδακτικό Επιστημονικό Προσωπικό), αλλά και των γιατρών του ΕΣΥ. Οπως αναφέρουν, για να μπορέσει να λειτουργήσει και να πετύχει αυτός ο θεσμός, απαιτείται μια τελείως διαφορετική οργάνωση των νοσοκομείων, σε σχέση με αυτή που υπάρχει σήμερα, γεγονός το οποίο δεν λαμβάνεται υπόψη στο νομοσχέδιο.

Ο δεύτερος παράγοντας έχει να κάνει με τον χρόνο παραμονής των ασθενών στα νοσοκομεία, ο οποίος πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος, κάτι για το οποίο όχι μόνο δεν προβλέπεται τίποτα στο νομοσχέδιο, αλλά αντίθετα, οι προτάσεις του υπουργείου οδηγούν στο αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα. Τέλος οι καθηγητές εκφράζουν την επιφυλακτικότητα τους σχετικά με την καθιέρωση του κλινικού καθηγητού του ΕΣΥ, καθώς η εφαρμογή αυτού του θεσμού απαιτεί μεγάλη προσοχή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.