μυς πλατης ανατομια | αιμαγγειωμα | αντισωματα αντιπυρηνικα dna-ds θετικα | ανευρυσμα καρδιας

Νόμπελ Ιατρικής 2001: Φως στα μυστήρια του κυτταρικού κύκλουΣτους Λίλαντ Χάρτουελ από το ερευνητικό κέντρο για τον καρκίνο των ΗΠΑ, Fred Hutchinson Cancer Research Center, και Τιμ Χαντ και Πολ Νορς από το Imperial Cancer Research Fund της Μεγάλης Βρετανίας, απονεμήθη το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής για το 2001, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας.

Οι τρείς επιστήμονες θα μοιρασθούν επίσης και το χρηματικό έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για τις ανακαλύψεις τους που αφορούν τον κυτταρικό κύκλο.

Οι επιστήμονες κατάφεραν να αναγνωρίσουν μόρια-κλειδιά τα οποία ρυθμίζουν τον κυτταρικό κύκλο σε όλα τα ευκαρυωτικά κύτταρα, συμπεριλαμβάνοντας κύτταρα από ζύμες, φυτά και ζώα.

Οι πολύ σημανικές τους ανακαλύψεις θα βοηθήσουν σημαντικά στη μελέτη της κυτταρικής ανάπτυξης αλλά και των προβλημάτων που παρουσιάζονται στον κυτταρικό κύκλο τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε χρωμοσωμικές μετατροπές, παρόμοιες με αυτές που παρατηρούνται σε καρκινικά κύτταρα. Η εργασία τους μπορεί να προσφέρει νέες δυνατότητες για τη θεραπεία του καρκίνου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.