σπονδυλολίσθηση ασκησεις | εμβολιο μαντου | ψυχογενης συχνοουρια | σκληροδερμια φωτογραφιες

Αυξημένη χοληστερίνη έχει ένας στους τρεις ΕλληνεςΕνας στους τρεις ενήλικες στη χώρα μας εμφανίζει τιμές χοληστερίνης μεγαλύτερες από 200. Αυτή είναι ίσως η πιο ανησυχητική διαπίστωση, που έκαναν τα τελευταία χρόνια οι καρδιολόγοι στην Ελλάδα. Οι αυξημένες τιμές της χοληστερίνης είναι ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για καρδιαγγειακά νοσήματα. Οπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Ελληνικό Ιδρυμα Καρδιολογίας, η οποία δόθηκε ενόψει συνάντησης επιστημόνων, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο, η μεσογειακή δίαιτα σώζει από τις παθήσεις της καρδιάς, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντική η ευεργετική επίδραση του ελαιολάδου στις αρτηρίες. Σημειώνεται ότι σε παρόμοιο συμπέρασμα κατέληξαν και οι επιστήμονες στο καρδιολογικό συνέδριο που έγινε στην Αμερική, όπου κατέληξαν ότι η παραδοσιακή διατροφή των Ελλήνων θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για τη διατροφή όλων όσων ζουν σύμφωνα με τον αποκαλούμενο δυτικό τρόπο ζωής.

Οι επιστήμονες διευκρίνησαν ότι σε αυτή τη συνάντηση των καρδιολόγων πρόκειται να τεκμηριωθεί η άποψη ότι οι άνθρωποι με έμφραγμα μυοκαρδίου θα πρέπει να ελέγχουν τις τιμές χοληστερίνης τους, οι οποίες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 150. Τόνισαν δε ιδιαίτερα ότι είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι πως η μείωση της χοληστερίνης, από μόνη της, δεν αρκεί για να προστατευθούμε από τις καρδιοπάθειες, καθώς υπάρχουν νεότερες απόψεις, που εξαίρουν τη ιδιαίτερη σημασία της σωματικής άσκησης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, άνθρωποι που δεν έχουν γυμναστεί ποτέ διατρέχουν κατά 60% πιο αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.