Που βρισκεται η καρδια | σκωληκοειδιτιδα λευκα αιμοσφαιρια | καισαρικη αντενδειξεις | εμφραγμα τι ειναι

Η 'θαλάσσια' αντιβίωση του μέλλοντοςΕρευνητές από τη βόρεια Νορβηγία θα εξετάζουν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θαλάσσια ζώα και φυτά, σε μία προσπάθεια να κατορθώσουν να παράγουν από αυτά νέες μορφές αντιβιοτικών. Το Νορβηγικό Συμβούλιο Ερευνών έχει ήδη διαθέσει για το πρόγραμμα αυτό το ποσό των 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Η κ. Κλάρα Στένσβάαγκ, που συμμετέχει στο πρόγραμμα εξηγεί ότι ‘Παίρνουμε δείγματα από τα ζώα και συντηρούμε τα εκχυλίσματα με διαφορετικά μόρια. Μετά τα εκχυλίσματα εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν ευνοούν ή όχι την ανάπτυξη των βακτηριδίων’.

Στην εφημερίδα τονίζεται ότι ‘Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ανέλαβε την δουλειά αυτή ο Γιόργκενσεν. Το επίπεδο γνώσεων της ομάδας του είναι πολύ υψηλό και το σημείο είναι ιδανικό για το αντικείμενο των ερευνών’. Οι επιστήμονες αναζητούν χημικές ουσίες, ειδικά στα φύκια, οι οποίες θα προκαλέσουν αντιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι ήδη γνωστό ότι ορισμένα φυτά και ζώα της θάλασσας περιέχουν χημικές ουσίες που σκοτώνουν τα βακτήρια, τα οποία προκαλούν τις ασθένειες. Η κ. Κλάρα Στένσβάαγκ επισημαίνει πως πολλά βακτηρίδια έχουν ήδη αναπτύξει ανοσία στα αντιβιοτικά και για το λόγο αυτό έχει ξεκινήσει ένας απελπισμένος αγώνας, για να βρεθούν νέες ουσίες που θα σκοτώνουν τα βακτηρίδια και τους ιούς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.