απονευρωση δοντιου | Εχινοκοκκος ηπαρ | πολυποειδούς ενδομητρίου | αδενοκαρκινωμα παχεος εντερου

Υποστήριξη για Φοιτητές με Ειδικές Ανάγκες στα Ελληνικά ΠανεπιστήμιαΣημαντική εισήγηση του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, που αφορούσε τα αναγκαία υποστηρικτικά πλαίσια για φοιτητές με ειδικές ανάγκες έγινε στα πλαίσια του Πανελλήνιου Συνέδριου με θέμα "Διαφορετικότητα και Ισότητα στον 21ο αιώνα και ο ρόλος της Συμβουλευτικής". Συγκεκριμένα η καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας κ. Α. Καλαντζή Αζίζι, επεσήμανε στην εισήγηση της, την αναγκαιότητα αλλαγής του νομικού καθεστώτος εισαγωγής άτόμων με ειδικές ανάγκες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, την θεσμοθέτηση ειδικών ρυθμίσεων για όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς και την δημιουργία Ειδικού Γραφείου για Φοιτητές με Ειδικές Ανάγκες στο Υπουργείο Παιδείας. Ακόμη αναφέρθηκε στην δεκάχρονη εμπειρία του Συμβουλευτικού Κέντρου σε αντίστοιχα θέματα, καθώς και στο πρώτο οργανωμένο πρόγραμμα υποστήριξης κωφών φοιτητών στην Ελλάδα που έκανε το κέντρο και που τα αποτελέσματα του χρησιμοποιήθηκαν και για άλλες κατηγορίες ατόμων με ειδικές ανάγκες, ενώ αποτέλεσε δίαυλο μεταφοράς τεχνογνωσίας από την Ευρώπη στην ελληνική πραγματικότητα.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π), επιστημονικό σωματείο με 950 μέλη, όπως Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ψυχολόγοι, Κοινωνιολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί και Καθηγητές.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.