ερυθροπλακια | claripen για τον βηχα | τοπικη ναρκωση δοντιων | Εκφλαστησεις στην καρδια | διαστρεμμα καρπου

Τα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκεςΤα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή, αλλά και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου, που έδωσαν στη Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Όπως είπαν αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την ανεργία στα ΑΜΕΑ, υπολογίζεται ότι το 75% των ικανών προς εργασία ατόμων δεν βρίσκουν δουλειά και αναγκάζονται να ζουν από τα επιδόματα και με την βοήθεια των οικογενειών τους.

Παράλληλα εκπρόσωποι από συλλόγους ατόμων με προβλήματα όρασης αναφέρθηκαν στα προβλήματα της Σχολής Τυφλών που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, η οποία όπως είπαν δεν προσφέρει ουσιαστικό έργο προς τους τυφλούς, καθώς πολλά από τα εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης έχουν κλείσει.

Τόνισαν ακόμη ότι αν και η Πολιτεία δίνει ετησίως πολλά χρήματα στη σχολή, για την επιμόρφωση των τυφλών, αυτά καλύπτουν την μισθοδοσία των εργαζομένων, τους οποίους θεωρούν υπεράριθμους, χωρίς να παρέχονται οι ανάλογες υπηρεσίες.

Τα ΑΜΕΑ ζητούν δουλειά για όλους τους αναπήρους ικανούς για εργασία, αύξηση των επιδομάτων αναπηρίας, εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση, ενώ κύριο αίτημά τους είναι να σταματήσει ο κοινωνικός αποκλεισμός που υφίστανται καθημερινά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.