γινκ γινκ | ιερο οστο πονος | μαλτ λεμφωμα στομαχου συμπτωματα | παθήσεις ισχιου | αιμαγγειωμα στο συκωτι

Κάπνισμα και AIDS θερίζουν στη ΡωσίαΤο κάπνισμα είναι η σοβαρότερη αιτία θανάτου στη Ρωσία, καθώς ετησίως προκαλεί το θάνατο περισσότερων από 280.000 ανθρώπων, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, η οποία μεταδόθηκε από τον ραδιοσταθμό ‘Ηχώ της Μόσχας’, η Ρωσική Ενωση για την Υγεία. Η θνησιμότητα στη Ρωσία από το κάπνισμα ξεπερνάει αυτή από τα τροχαία δυστυχήματα, τη νόσο του AIDS, τους φόνους, τις αυτοκτονίες και τη χρήση ναρκωτικών, τονίζει η οργάνωση αυτή. Σχεδόν το 34% των Ρώσων ηλικίας 13 ως 16 ετών καπνίζουν τακτικά και το 22,4% από αυτούς έχει εθιστεί στο κάπνισμα ήδη από την ηλικία των 11 ετών, προσθέτει η οργάνωση αυτή επικαλούμενη στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ). Συνολικά, περίπου το 63% των ανδρών στη Ρωσία και σχεδόν το 10% των γυναικών είναι καπνιστές. Πέρυσι, οι Ρώσοι κάπνισαν έως και 300 δισεκατομμύρια τσιγάρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Επιπλέον εκρηκτική κατάσταση έχει δημιουργηθεί στη Ρωσία από τον διπλασιασμό μέσα στο 2000 του αριθμού των φορέων του ιού του AIDS, όπως δήλωσε ο Πίτερ Πίοτ, εκτελεστικός διευθυντής του ΟΗΕ, αρμόδιος για το πρόγραμμα εναντίον της θανατηφόρας ασθένειας (UNAIDS), από τη Μόσχα, όπου πραγματοποιείται διεθνής διάσκεψη με θέμα τον αγώνα εναντίον του AIDS στη Ρωσία. ‘Η Ρωσία αντιμετωπίζει μια εκρηκτική κατάσταση. Περίπου στα τέλη του 1999 οι οροθετικοί ήταν 130.000 και ένα χρόνο αργότερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις θα έχουν φτάσει τις 300.000’, υπογράμμισε ο Πίοτ. Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για το ρυθμό διάδοσης της ασθένειας στη Ρωσία, φέρνοντας για παράδειγμα την Πετρούπολη, όπου τον Οκτώβριο καταγράφηκαν χίλιες νέες περιπτώσεις μόλυνσης με τον ιό HIV. ‘Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τα κρούσματα θα δεκαπλασιαστούν και τότε θα μιλάμε για μεγάλη επιδημία’, επισήμανε ο αξιωματούχος της UNAIDS. Τέλος, ο ίδιος διευκρίνισε πως ιδιαίτερα ευάλωτοι στο AIDS είναι οι νέοι εξαιτίας των κοινωνικών αλλαγών, αλλά και των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.