ποτε παιρνουμε αντιιικα φαρμα | πολυποδας στο λεπτο εντερο | εμβολιο bcg | κρυοσφαιρινες ορου

Καούρες στο στομάχι έχει ένας στους δέκα ΕλληνεςΚαούρα στο στομάχι αισθάνεται ένας στους δέκα Ελληνες, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του 20ου Πανελλήνιου Γαστρεντερολογικού Συνεδρίου. Αιτία της καούρας είναι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση που προκαλείται από την χαλάρωση της βαλβίδας που απομονώνει τα υγρά του στομάχου από τον οισοφάγο. Η κατάσταση αυτή που μπορεί να είναι απλά ενοχλητική, όταν διαρκεί χρόνια μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία.

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ατόμων που υποφέρουν από καούρες έχει αυξηθεί σημαντικά και ως αιτία θεωρείται ο σύγχρονος τρόπος ζωή. Ετσι το στρες, το κάπνισμα, το αλκοόλ, ο καφές και τα πολλά λιπαρά στην διατροφή ενοχοποιούνται για την αύξηση των περιστατικών γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Η θεραπεία συνίσταται στην αλλαγή του διαιτολογίου και την αποφυγή βλαπτικών συνηθειών, αλλά και στη χορήγηση φαρμάκων, τα οποία ελαττώνουν την παραγωγή οξέων από το στομάχι.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.