αγιουρβεδική ιατρική | περισπωμενη καρδιας βουλωμενη | κηλη μεσοσπονδυλιου δισκου ασκησεις

Οι Ελληνες βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για την ΥγείαΟι ιδιωτικές δαπάνες για την Υγεία στην Ελλάδα είναι οι υψηλότερες στην ΕΕ, ενώ οι αντίστοιχες του δημόσιου τομέα είναι οι χαμηλότερες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, οι δαπάνες για την υγεία στην Ελλάδα ανέρχονται στο 8,4% του ΑΕΠ και είναι από τις υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Τις υψηλότερες δαπάνες για την υγεία εμφανίζουν η Γερμανία με 10,3% του ΑΕΠ και ακολουθεί η Γαλλία με 9,3% και τις χαμηλότερες το Λουξεμβούργο με 6,1% και η Μεγάλη Βρετανία με 6,9%.

Ακόμη, στην Ελλάδα οι δαπάνες του δημόσιου τομέα για την υγεία είναι οι χαμηλότερες στην ΕΕ με 56,3% των συνολικών δαπανών για την υγεία, ενώ αυτές του ιδιωτικού τομέα είναι οι υψηλότερες με 43,7%.

Την πρώτη θέση σε δαπάνες του δημόσιου τομέα για την υγεία καταλαμβάνει το Λουξεμβούργο με 92,9% και ακολουθεί η Μεγάλη Βρετανία με 83,3% ενώ σε ιδιωτικές δαπάνες την Ελλάδα ακολουθούν η Πορτογαλία με 33,1% και η Ολλανδία με 31,5%.

Στην Ε.Ε τις χαμηλότερες δαπάνες του ιδιωτικού τομέα εμφανίζουν το Λουξεμβούργο με 7,1% και η Μεγάλη Βρετανία με 11,8%.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.