αερια αιματος | καισαρικη και ομοιοπαθητικη | λιποαναρροφηση μετα την επεμβαση | πανλευκοπενία γάτας

Τα κινητά τηλέφωνα μειώνουν το κάπνισμαΟι νέοι απομακρύνονται από το κάπνισμα χάρη στον εθισμό τους στα κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με ανακοίνωση Βρετανών εμπειρογνωμόνων. Οπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, ο αριθμός των εφήβων καπνιστών στη Βρετανία έχει μειωθεί αισθητά, από από 30% που ήταν το 1996, σε 23% το 1999, ενώ ταυτόχρονα η χρήση των κινητών τηλεφώνων στους νέους ηλικίας 15 με 17 ετών άγγιξε το 70% τον Αύγουστο του 2000. Η Αν Τσάρλτον του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και ο Κλάιβ Μπέιτς της αντικαπνιστικής ομάδας ‘Δράση κατά του Καπνίσματος και υπέρ της Υγείας’ δήλωσαν ότι το γεγονός αυτό ‘Είναι κάτι παραπάνω από σύμπτωση’. Οπως δε εξήγησαν οι ερευνητές στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση ‘Ο λόγος που τα παιδιά καπνίζουν μοιάζει πολύ με το λόγο που χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο. Θέλουν ν΄ανήκουν σε μια ομοιογενή ομάδα, να κρατούν κάτι στα χέρια, κάτι μοντέρνο’.

Οι έφηβοι υποστηρίζουν ότι τα κινητά τηλέφωνα τους βοηθούν να διατηρούν επαφή με την οικογένεια, τους φίλους, τη δουλειά τους. Ταυτόχρονα μικρά αντικείμενα, όπως ένα πακέτο τσιγάρα, είναι χαριτωμένα, κομψά, νεανικά και σημαντικό στοιχείο στη κοινωνικοποίηση των νέων. Οι νέοι καταναλώνουν πλέον ταο χαρτζιλίκι τους για να αγοράζουν προπληρωμένες κάρτες για τα κινητά τηλέφωνα, οι οποίες τους επιτρέπουν να κάνουν μεγάλο αριθμό τηλεφωνικών κλήσεων. Με τον τρόπο αυτό ξοδεύουν το ποσό των χρημάτων, που σε άλλη περίπτωση θα το έδιναν στα τσιγάρα. Εξάλλου η διαφήμιση των κινητών τηλεφώνων είναι παρόμοια με των τσιγάρων, με την έννοια ότι δίνει στο θεατή την αίσθηση ότι όποιος τα κατέχει έχει αυτοπεποίθηση.

Ενώ όμως οι κίνδυνοι για την υγεία από το κάπνισμα είναι γνωστοί, οι πιθανοί κίνδυνοι από τη χρήση κινητής τηλεφωνίας παραμένουν αβέβαιοι, λένε οι ειδικοί. Ορισμένοι έρευνες τονίζουν ότι το κινητό προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες και ότι οι νέοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε αυτές. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι το κάπνισμα επιφέρει ετησίως, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, 120.000 θανάτους στη Βρετανία και τέσσερα εκατομμύρια θανάτους στον κόσμο, από νοσήματα που σχετίζονται άρρηκτα με το κάπνισμα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι κίνδυνοι από το κάπνισμα και από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων είναι δύο πράγματα που δεν μπορούν να συγκριθούν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.