σοδα και ασθενειες | ρηξη μηνισκου συμπτωματα | το αυτι | ακροαστικα θεραπεια

Πιό ευάλωτα τα παιδιά στα κινητάΕλάχιστα λεπτά συνομιλίας ενός παιδιού από κινητό τηλέφωνο μειώνουν τις εγκεφαλικές του λειτουργίες για σχεδόν μια ώρα, σύμφωνα με αποτελέσματα νέας ισπανικής μελέτης, τα οποία επιβεβαιώνουν και ερευνητές στη Βρετανία, μετέδωσαν τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.

Η μελέτη βασίστηκε σε δοκιμές που έκανε ο γερμανός ερευνητής Μίχαελ Κλιάισεν στο Νευροδιαγνωστικό Ερευνητικό Κέντρο στη Μαρμπέλα της Ισπανίας και είναι η πρώτη που δείχνει πώς αντιδρά ο εγκέφαλος ενός παιδιού στη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Με τη βοήθεια ενός σπινθηρογράφου, ο Κλιάισεν μπόρεσε να δημιουργήσει εικόνες για το πώς οι εγκέφαλοι ενός 11χρονου αγοριού και ενός 13χρονου κοριτσιού αντέδρασαν στη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Οι δοκιμές έδειξαν ότι η δραστηριότητα του εγκεφάλου των παιδιών μειώθηκε σημαντικά, κυρίως στην πλευρά που χρησιμοποιήθηκε το κινητό τηλέφωνο, ελάχιστα λεπτά από την ώρα που άρχισε η συνομιλία. Επίσης η δραστηριότητα του εγκεφάλου περιορίστηκε κάτω του φυσιολογικού ορίου σε μεγάλα τμήματά του για 50 λεπτά μετά το τέλος της κλήσης.

"Η συμβουλή μου προς όλους τους γονείς είναι μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο. Δεν πλήττεται μόνο η ηλεκτρική δραστηριότητα αλλά και οι βιοχημικές διαδικασίες. Δεν γνωρίζουμε αν είναι επικίνδυνο, αυτό που γνωρίζουμε, όμως, είναι ότι ο εγκέφαλος ενός παιδιού, που δεν έχει πλήρως αναπτυχθεί, είναι πιο ευάλωτος από τον εγκέφαλο ενός ενήλικα", τόνισε ο γερμανός ερευνητής, όπως γράφει η εφημερίδα "Αφτενποστεν".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.