Ειδική κεραία για κινητά τηλέφωνα με λιγότερη ακτινοβολία

Ευχάριστα τα νέα για όσους δεν αποχωρίζονται στιγμή το κινητό τους αλλά και για εκείνους που η δουλειά τους απαιτεί συνεχείς τηλεφωνικές συνδιαλέξεις. Μία ειδική κεραία που τοποθετείται στη συσκευή είναι ικανή να μειώσει μέχρι και 85% την ακτινοβολία που ενδέχεται να απειλεί την εγκεφαλική λειτουργία.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Loughborough εξετάζουν ήδη την αποτελεσματικότητα αυτής της συσκευής, προκειμένου να δώσουν την έγκριση τους για την προώθηση της στην αγορά.

Η συγκεκριμένη κεραία, που προφυλάσσει σε μεγάλο βαθμό από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπει το κινητό τηλέφωνο, είναι ακόμα πιο απαραίτητη στις συσκευές που έχουν μικρό μέγεθος, λόγω της κοντινής απόστασης της κεραίας με το κεφάλι του συνομιλητή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις για το ό,τι τα κινητά τηλέφωνα βλάπτουν την υγεία, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ενδείξεις από διάφορες έρευνες οι οποίες δείχνουν ότι τα κινητά επηρεάζουν την εγκεφαλική λειτουργία. Παρ’ όλα αυτά οι επιστήμονες επιδιώκουν να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους που προκύπτουν από την χρήση των κινητών τηλεφώνων, βελτιώνοντας την λειτουργία τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση