καρδιακη ανεπαρκεια λογω ηλεκτριμηχανικης | δοντια | συνδεση νευρου και μυός

Νέοι φακοί επαφής μειώνουν τον κίνδυνο μολύνσεωνΦακοί επαφής, μαλακοί ή σκληροί, οι οποίοι κατασκευάζονται από ένα νέο υλικό (hydrogel σιλικόνης), μειώνουν τον κίνδυνο μολύνσεων στο μάτι, σε σχέση με τους συμβατικούς φακούς επαφής, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τεύχος Ιανουαρίου του επιστημονικού περιοδικού Ophthalmology της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας. Το νέο αυτό υλικό κατασκευής φακών επαφής θα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο οφθαλμικών μολύνσεων κατά δέκα φορές, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Τέξας, οι οποίοι διεξήγαγαν τη μελέτη. Η δυνατότητα αυτή του νέου υλικού βασίζεται στο ό,τι επιτρέπει τη διέλευση οξυγόνου στο μάτι έξι έως εφτά φορές περισσότερο, σε σχέση με το υλικό που χρησιμοποιείται σήμερα για την κατασκευή των φακών επαφής.

Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να μην επιτρέπει στα βακτήρια, τα οποία είναι υπεύθυνα για τις μολύνσεις στο μάτι, να συγκρατώνται στο μάτι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις.

Οι φακοί επαφής και ιδιαίτερα οι φακοί οι οποίοι παραμένουν στο μάτι για μεγάλες χρονικές περιόδους και δε χρειάζεται να αφαιρούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας, αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης οφθαλμικών μολύνσεων, καθώς και πιο σοβαρών καταστάσεων όπως η ελκώδης κερατίτιδα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Το νέο υλικό κατασκευής μπορεί να μειώσει την εμφάνιση μολύνσεων από 1 στις 2500, στα άτομα που χρησιμοποιούν ημερήσιους φακούς και 1 στις 500, στα άτομα που χρησιμοποιούν συμβατικούς φακούς σε 1 στις 25.000 και 1 στις 5.000 αντίστοιχα.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 178 ασθενείς για ένα χρόνο. Μερικοί ασθενείς χρησιμοποίησαν μαλακούς ή σκληρούς φακούς κατασκευασμένους από το νέο υλικό, χωρίς να τους αφαιρούν για χρονικές περιόδους 6 ή 30 ημερών, ενώ άλλοι ασθενείς χρησιμοποίησαν τους φακούς που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά και μπορούν να χρησιμοποιούνται για 6 συνεχείς ημέρες.

Με ειδικά τέστ ανίχνευσης βακτηρίων που γίνονταν σε όλους τους ασθενείς κάθε τρείς μήνες, οι επιστήμονες βρήκαν ότι το νέο υλικό κατασκευής περιορίζει σημαντικά την ανάπτυξη επικίνδυνων βακτηρίων στο μάτι.

Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής, τονίζουν οι επιστήμονες, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη χρήση των φακών επαφής που μπορούν να παραμένουν στο μάτι για μεγάλες χρονικές περιόδους που μπορεί να φτάσουν και τις 30 ημέρες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.