Αλοιφή για κάποιες μορφές καρκίνου του δέρματος

Αλοιφή για κάποιες μορφές καρκίνου του δέρματοςΠοσοστό επιτυχίας 90% στην καταπολέμηση μιας μορφής καρκίνου του δέρματος έχει η καθημερινή επάλειψη με μία κρέμα, που σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία κρεατοελιών. Αυτή την ανακοίνωση έκανε ο καθηγητής Ρόμπιν Μαρκς, δερματολόγος και ερευνητής του Ιδρύματος για τον Καρκίνο και το Δέρμα, της Μελβούρνης, ο οποίος και διευκρίνησε ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής διετούς μελέτης του, το σκεύασμα συγκεκριμένης κρέμας περιέχει μια χημική ουσία, η οποία ενεργοποιεί και βοηθά το φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να καταπολεμήσει καρκινώματα, που υπάρχουν στην επιφάνεια του δέρματος. Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση της θεραπεία του καρκίνου, με τη χρησιμοποίηση του φυσικού ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού, το οποίο ενισχύεται με σκοπό τον έλεγχο της νόσου.

Ο Μαρκς τόνισε ότι η νέα μέθοδος θεραπείας με την κρέμα, αποτελεί μια εναλλακτική λύση έναντι των θεραπειών, που ακολουθούνται μέχρι σήμερα για τον καρκίνο του δέρματος. Η κρέμα με το φάρμακο, το οποίο στις Ηνωμένες Πολιτείες πωλείται με την ονομασία Aldara (ιμικιμόδη) από την εταιρία Mining & Manufacturing Co (3M) της Μινεσότα, χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία των κρεατοελιών που δημιουργήθηκαν από ιογενή ή γεννητικά αίτια.

Σύμφωνα δε με τον κο Μαρκς, με το φάρμακο αυτό ο οργανισμός διεγείρεται και παράγει την ιντερφερόνη άλφα, συστατικό που επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα. Ο κος Μαρκς χορήγησε την κρέμα σε 99 ασθενείς, συνδυάζοντας την αποτελεσματικότητά της με τη συχνότητα και τη χρονική περίοδο που χρησιμοποιήθηκε. Από τη μελέτη αυτή προέκυψε ότι η αποτελεσματικότητα της κρέμας ήταν πιο μεγάλη, όταν χρησιμοποιείτο κάθε ημέρα για έξι εβδομάδες. Στην περίπτωση αυτή στο 90% των ασθενών ο καρκίνος ιάθηκε. Η περιοχή του δέρματος που είχε προσβληθεί, αφαιρέθηκε με χειρουργική επέμβαση, μετά από τη θεραπεία και εφεξής δεν ανιχνεύθηκαν καρκινικά κύτταρα στους ασθενείς, των οποίων η νόσος είχε ιαθεί.

Παρόμοιες έρευνες γίνονται στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός πως η κρέμα διατίθεται ευρέως σε όλο τον κόσμο για τη θεραπεία των κρεατοελιών, σύμφωνα με παρατήρηση του κου Μαρκς, είναι αναγκαίο να προηγηθεί η σχετική διαδικασία νέας έγκρισης από τις αρχές της Αυστραλίας, πριν τη χορήγησή της ειδικά για τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση