πρηξιμο απο αποστημα σε δοντι | σκληρη κοιλια στη ψηλαφιση | παθησεις καρδιας

Εκρηξη λίπους στα Ελληνικά εστιατόριαΜπορεί η Μεσογειακή δίατα να είναι πολυσυζητημένη για τις ευεργετικές επιδράσεις, που έχει στην καρδιά, ωστόσο, σύμφωνα με σχετική έρευνα του Center for Science in the Public Interest της Αμερικής, είναι πολύ δύσκολο να ανακαλύψει κανείς τέτοια φαγητά στα Ελληνικά εστιατόρια, που βρίσκονται στην Αμερική, καθώς τα περισσότερα δημοφιλή πιάτα της Ελληνικής κουζίνας, όπως ο γύρος ή η σπανακόπιτα, περιέχουν τόσο λίπος, που καθίστανται απειλητικά για τις αρτηρίες.

Σύμφωνα με τη ως άνω έρευνα, στα Ελληνικά εστιατόρια, ενώ ορισμένα πιάτα, που έχουν ως βάση τα λαχανικά είναι πραγματικά ιδιαίτερα υγιεινά, κάποια άλλα είναι τόσο επιβαρυντικά από άποψη λίπους, όσο δύο McDonald's Big Macs. Στην κατηγορία δε των ένοχων φαγητών περιλαμβάνεται ακόμη και η σπανακόπιτα, καθώς και τα ντολμαδάκια, που γίνονται με αμπελόφυλα. Η τυπική σπανακόπιτα του εστιατορίου έχει ένα επίπεδο λίπους, που ανταγωνίζεται ένα cheeseburger με μπέικον, δηλαδή έχει 24 γραμμάρια λίπους, από τα οποία τα μισά είναι κεκορεσμένα, δηλαδή πλέον επικίνδυνα για την απόφραξη των αρτηριών. Μία μερίδα ντολμαδάκια, που περιέχουν ρύζι και κιμά, έχει 540 θερμίδες και 32 γραμμάρια λίπους, από τα οποία τα 15 είναι το λεγόμενο ‘κακό’ λίπος.

Η σχετική έρευνα εξέτασε δειγματοληπτικά τις μερίδες εννέα από τα πιο δημοφιλή Ελληνικά εστιατόρια του Σικάγο, του Λός ’ντζελες και της Ουάσιγκτον. Τα αποτελέσματα ήταν ότι το κοτόπουλο, το αρνί και το χοιρινό σις κεμπάπ εμφανίζονται ως τα πλέον υγιεινά φαγητά για την καρδιά, έχοντας η μερίδα τους όχι πάνω από 310 θερμίδες και 8 με 11 γραμμάρια λίπους. Το μοναδικό πρόβλημα σε αυτά τα φαγητά είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε νάτριο. Ως τα πλέον επιβαρυντικά φαγητά προέβαλαν ο γύρος και ο μουσακάς. Ένας γύρος με πίτα καλύπτει το ένα τρίτο των ημερίσιων θερμίδων, καθώς έχει 760 θερμίδες και περιέχει 44 γραμμάρια λίπους. Ο δε μουσακάς, σύμφωνα με τις δηλώσεις των ερευνητών, ήταν ένα από τα λιγότερο υγιεινά φαγητά, που δοκίμασαν. Σημειωτέον ότι η διατροφολόγος Jayne Hurley παρομοίασε τον γύρο σαν ένα Δούρειο ίππο, γεμισμένο με κορεσμένα λίπη και αλάτι και έδωσε τη συμβουλή να παραβλέπουμε ενελώς το γύρο και το μουσακά και να στραφούμε προς το κεμπάπ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.