στιγμα | αρρυθμια | ακτινογραφια πλευρων | τενς αντενδειξεις | λοχεια και δεκατα | βλεννα στα κοπρανα | μαντου

Kανένα πρόβλημα με φυτοφάρμακα στα ελληνικά γεωργικά προϊόνταΔεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα φυτοφάρμακα στα ελληνικά γεωργικά προϊόντα, ενώ ο αριθμός των δειγμάτων που αναλύονται κάθε χρόνο στη χώρα μας είναι μεγαλύτερος απ' ό,τι στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας.

Πιο συγκεκριμένα αριθμός των δειγμάτων που αναλύονται κάθε χρόνο στη χώρα μας φτάνει τις 2400, με τον αντίστοιχο αριθμό στις άλλες χώρες της Ε.Ε να είναι, Αυστρία 932, Ιρλανδία 250, Αγγλία 1109.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, από τα 10 φυτοφάρμακα που αναφέρονται σε πρόσφατο σχετικό δημοσίευμα, μόνο ένα το Paraqoyat κυκλοφορεί στη χώρα μας, όπως και στις άλλες χώρες της ΕΕ. Οσον αφορά το Βρωμιούχο Μεθύλιο, η χρήση του περιορίστηκε πέρυσι κατά 50%, φέτος θα μειωθεί κατά 70% και το 2005 θα πάψει να κυκλοφορεί, με βάση το πρωτόκολλο του Mόντρεαλ.

Τα φυτοφάρμακα που έχουν απαγορευτεί κατά διάφορα χρονικά διαστήματα είναι τα Dot, Dieldrin, Aldrin, Heptachlor, το Chlordimeform, το Camphechor, το Pentachlorophenol, το Ethyle Di Bromide, το Lindane.

Τέλος, το Parathion Ethyl έχει απαγορευθεί από το 2001 και δόθηκε παράταση κυκλοφορίας μέχρι το 2003 για εξάντληση των αποθεμάτων.

Δεν υπήρξε επιστροφή φορτίου λόγω ύπαρξης υπολειμμάτων, ούτε βρέθηκαν υπολείμματα απαγορευμένων φυτοφαρμάκων. Για τα εγκεκριμένα φάρμακα το ποσοστό των δειγμάτων με υπολείμματα είναι το ίδιο με τις άλλες χώρες της ΕΕ και δεν ξεπερνά το 4%.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.