αφαίρεση αιματωματος στο πέλμα | παιδικες αρρωστιες | πρωινη πικρα στο στομα | καταγμα πυελου

Αυστηρότερη η πιστοποίηση για τα ελληνικά κρέαταΚρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας δεν βρέθηκε στη χώρα μας από την αρχή του 2001, που εφαρμόζεται το γρήγορο τεστ, ενώ με μια τολμηρή απόφαση ο υφυπουργός Γεωργίας κ. Φ. Χατζημιχάλης, δίνει 'ταυτότητα' στα ελληνικά κρέατα. Από σήμερα, την ένδειξη 'εγχώριο', δηλαδή ελληνικό, θα φέρουν μόνο τα κρέατα που προέρχονται από ζώα, τα οποία έχουν γεννηθεί, έχουν μεγαλώσει και έχουν σφαγεί στην Ελλάδα. Με τη νέα ρύθμιση σταματάει η πρακτική να ονομάζονται ελληνικά τα κρέατα που προέρχονται από ζώα, τα οποία είχαν 'μείνει' στη χώρα μας για τρεις μήνες.
Η απόφαση αυτή, ανέφερε ο κ.Χατζημιχάλης, δείχνει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να στηριχθεί η ελληνική παραγωγή και να προστατευτούν οι Ελληνες καταναλωτές.

Οπως είπε ο υφυπουργός Γεωργίας, το βόειο κρέας θα φέρει την ετικέτα αναγνώρισης, η οποία θα φέρει τα δύο πρώτα γράμματα της χώρας προέλευσης (κοινοτικής ή τρίτης), ενώ τα σφάγια χοίρων και αιγοπροβάτων, που προέρχονται από τρίτες χώρες και σφάζονται στην Ελλάδα, θα φέρουν ειδικές σφραγίδες που θα προσδιορίζουν τη χώρα από την οποία εισήχθηκαν στην Ελλάδα. Για το θέμα της νόσου των τρελών αγελάδων ο υφυπουργός Γεωργίας έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία από τη στενή παρακολούθηση με τα γρήγορα τεστ που εφάρμοζε και η χώρα μας. Από την αρχή του 2001 ελέγχθηκαν 543 ζώα, τα οποία ήταν μεγαλύτερα των 30 μηνών. Ολα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας βρίσκεται κλιμάκιο της ΕΕ, που ελέγχει τα ζώα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ο κ.Χατζημιχάλης συγκρότησε το Ανώτατο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο διατροφής ζώων-ζωοτροφών. Οπως δήλωσε, το θέμα της διατροφής των ζώων είναι πολύ ευαίσθητο και απαιτεί επιστημονική παρακολούθηση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.