καρκινος λεπτου εντερου συμπτωματα | πιεση | σοδα υπερκαταναλωση | κιρρωση ηπατος | ατελης κενωση εντερου

Καρκινογόνες ουσίες και σε ελληνικά προϊόντα στην ΑυστρίαΚαρκινογόνες ουσίες βρέθηκαν σε λαχανικά και φρούτα στην Αυστρία, που προέρχονται από χώρες, στις οποίες περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, ανακοίνωσαν ειδικοί της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Γκλόμπαλ 2000".

Καρκινογόνες ουσίες βρέθηκαν σε λαχανικά και φρούτα στην Αυστρία, που προέρχονται από χώρες, στις οποίες περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, ανακοίνωσαν ειδικοί της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Γκλόμπαλ 2000".

Σε δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας "Στάνταρντ" τονίζεται πως εργαστηριακοί έλεγχοι εντόπισαν τις ουσίες αυτές σε φράουλες, αγγούρια, ντομάτες και σταφύλια, που προέρχονταν από την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Νότια Αφρική και τη Νότια Αμερική.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες η ίδια οργάνωση είχε ανακοινώσει πως εντοπίστηκαν επικίνδυνα φυτοφάρμακα σε πιπεριές που είχαν εισαχθεί στην Αυστρία από την Ισπανία, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί "μία πρώτη ένδειξη συστηματικής κακής χρήσης φυτοφαρμάκων", τονίζει ο Κλάους Κάστενχοφερ, εμπειρογνώμονας της "Γκλόμπαλ 2000".

Η οργάνωση πήρε δείγματα λαχανικών και φρούτων από πέντε σούπερ-μάρκετ της Βιέννης και επισημαίνει ότι εντόπισε εννέα είδη φυτοφαρμάκων, το ένα από τα οποία, η cypermethrin, έχει χαρακτηριστεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ιδιαίτερα επικίνδυνη ουσία.

Καρκινογόνες ουσίες εντοπίστηκαν σε φράουλες από την Ισπανία, σταφύλια από την Νότια Αφρική και τη Νότια Αμερική, αγγούρια από την Ελλάδα και την Ιταλία και σαλάτες επίσης από την Ιταλία.

Η εφημερίδα δημοσιεύει δηλώσεις του αυστριακού υπουργού Υγείας Χέρμπερτ Χάουπτ, ο οποίος υπογραμμίζει πως έγιναν εντατικοί έλεγχοι σε φρούτα και λαχανικά, πριν τρεις εβδομάδες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτε. "Τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν ήταν ανησυχητικά. Τα επίπεδα των φυτοφαρμάκων ήταν κάτω από τα όρια. Φυσικά αν υπάρξουν κι άλλες ενδείξεις θα τις ερευνήσουμε", είπε ο υπουργός.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.