ανατομια του αυτιου για τρυπες | η δοκιμασια μαντου | σπληνεκτομη επιπτωσεις

ΚΟΛΠΟΚΟΙΛΙΑΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ 1ου ΒΑΘΜΟΥ


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Είναι η κατάσταση κατά την οποία υπάρχει καθυστέρηση στην αγωγή των ερεθισμάτων από τους κόλπους προς τις κοιλίες πλην όμως τελικά όλα τα ερεθίσματα θα μεταδοθούν.

Παθογένεια

Μπορεί να εμφανισθεί σε τελείως φυσιολογική καρδιά όπως στις περιπτώσεις των αθλητών με αυξημένη δραστηριότητα του παρασυμπαθητικού. Αλλες αιτίες είναι : φάρμακα (π.χ. β-αναστολείς, αναστολείς διαύλων ασβεστίου), φυσιολογική «φθορά» του συστήματος αγωγής σε μεγάλες ηλικίες, στεφανιαία νόσος.

Κλινική εικόνα

Ο κολποκοιλιακός αποκλεισμός 1ου βαθμού αυτός καθ’ αυτός δεν προκαλεί κανένα σύμπτωμα. Σε εκσεσημασμένες περιπτώσεις με συνοδό έντονη βραδυκαρδία, μπορεί να εμφανισθεί εύκολη κόπωση και καταβολή δυνάμεων.

Διάγνωση

Γίνεται με το ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Αντιμετώπιση

Για τον κολποκοιλιακό αποκλεισμό 1ου βαθμού δεν χρειάζεται καμμία θεραπεία. Σε περιπτώσεις που η εμφάνισή του οφείλεται σε φάρμακα δεν απαιτεί συνήθως την διακοπή των φαρμάκων και το μόνο που χρειάζεται είναι μία τακτική καρδιολογική παρακολούθηση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Η πρόγνωση είναι άριστη εκτός αν συνυπάρχει καρδιακή πάθηση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.