Τα σημερινά κορίτσια καθορίζουν την υγεία της επόμενης γενιάς

Ο τρόπος ζωής των σημερινών κοριτσιών μπορεί να επηρεάσει πέρα από την δική τους υγεία και την υγεία της επόμενης γενιάς. Οπως ανακοινώθηκε σε συνέδριο που έγινε στο Λονδίνο και είχε σαν αποκλειστικό θέμα την υγεία της σύγχρονης γυναίκας, τα παιδιά που θα κάνουν οι σημερινές έφηβες μπορεί να παρουσιάζουν καρδικά προβλήματα, διαβήτη ή και άλλα νοσήματα που θα οφείλονται στην κακή διατροφή και στην μη φυσική ζωή που κάνουν σήμερα οι μελλοντικές μητέρες τους.

Ο καθηγητής κ. David Barker, διευθυντής του Medical Research Council Environmental Epidemiology Unit, τόνισε ότι οι διατροφικές συνήθειες και η φυσική κατάσταση της μητέρας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και πρίν από αυτή, είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που καθορίζουν αν το έμβρυο θα νοσήσει κατά την διάρκεια της ενήλικης ζωής, από κάποια χρόνια αρρώστια, όπως για παράδειγμα είναι η υπέρταση, ο διαβήτης ή η οστεοπόρωση.

Η έλλειψη φυσικής άσκησης στις σημερινές έφηβες και οι μελλοντικές επιπτώσεις στην υγεία τους, είναι το θέμα που ανέπτυξε ο καθηγητής Neil Armstrong, του Πανεπιστημίου του Exeter. Σύμφωνα με μελέτες τα κορίτσια έχουν πολύ λιγότερες ευκαιρίες από τα αγόρια να γυμναστούν, τα παιχνίδια που παίζουν συνήθως είναι λιγότερο κουραστικά, ενώ οι γονείς τους φροντίζουν να μην τα κουράζουν όσο τ΄ αδέλφια τους, πιστεύοντας ότι τα κορίτσια είναι λιγότερο ανθεκτικά από τ΄αγόρια. Οι γυναίκες χρειάζεται όμως να γίνουν πιο δραστήριες και να γυμνάζονται συχνότερα αν δεν θέλουν να έχουν αυξημένες πιθανότητες να υποφέρουν από χρόνιες αρρώστιες σε μεγαλύτερες ηλικίες. Οπως τέλος τόνισε ο καθηγητής κ. Armstrong τα παιδιά κατά κανόνα ακολουθούν τις συνήθειες των γονιών τους. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να βλέπουν τις μητέρες τους να γυμνάζονται και να ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο διαβίωσης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση