πολυποδας στομαχου | νοσοσ paget | καταγμα ωμου αποκατασταση | μυς ποδιου | ασθμα βρογχικο

Τα σημερινά κορίτσια καθορίζουν την υγεία της επόμενης γενιάςΟ τρόπος ζωής των σημερινών κοριτσιών μπορεί να επηρεάσει πέρα από την δική τους υγεία και την υγεία της επόμενης γενιάς. Οπως ανακοινώθηκε σε συνέδριο που έγινε στο Λονδίνο και είχε σαν αποκλειστικό θέμα την υγεία της σύγχρονης γυναίκας, τα παιδιά που θα κάνουν οι σημερινές έφηβες μπορεί να παρουσιάζουν καρδικά προβλήματα, διαβήτη ή και άλλα νοσήματα που θα οφείλονται στην κακή διατροφή και στην μη φυσική ζωή που κάνουν σήμερα οι μελλοντικές μητέρες τους.

Ο καθηγητής κ. David Barker, διευθυντής του Medical Research Council Environmental Epidemiology Unit, τόνισε ότι οι διατροφικές συνήθειες και η φυσική κατάσταση της μητέρας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και πρίν από αυτή, είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που καθορίζουν αν το έμβρυο θα νοσήσει κατά την διάρκεια της ενήλικης ζωής, από κάποια χρόνια αρρώστια, όπως για παράδειγμα είναι η υπέρταση, ο διαβήτης ή η οστεοπόρωση.

Η έλλειψη φυσικής άσκησης στις σημερινές έφηβες και οι μελλοντικές επιπτώσεις στην υγεία τους, είναι το θέμα που ανέπτυξε ο καθηγητής Neil Armstrong, του Πανεπιστημίου του Exeter. Σύμφωνα με μελέτες τα κορίτσια έχουν πολύ λιγότερες ευκαιρίες από τα αγόρια να γυμναστούν, τα παιχνίδια που παίζουν συνήθως είναι λιγότερο κουραστικά, ενώ οι γονείς τους φροντίζουν να μην τα κουράζουν όσο τ΄ αδέλφια τους, πιστεύοντας ότι τα κορίτσια είναι λιγότερο ανθεκτικά από τ΄αγόρια. Οι γυναίκες χρειάζεται όμως να γίνουν πιο δραστήριες και να γυμνάζονται συχνότερα αν δεν θέλουν να έχουν αυξημένες πιθανότητες να υποφέρουν από χρόνιες αρρώστιες σε μεγαλύτερες ηλικίες. Οπως τέλος τόνισε ο καθηγητής κ. Armstrong τα παιδιά κατά κανόνα ακολουθούν τις συνήθειες των γονιών τους. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να βλέπουν τις μητέρες τους να γυμνάζονται και να ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο διαβίωσης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.