αποστημα στο ουλο | αρτηριακη πιεση υποταση τιμες | ταχυτητα καθιζησης ερυθρων | τι σημαίνει ΑΗΑ;

Νομική διαμάχη για το χάπι της επόμενης μέραςΜε προσφυγή της στο ανώτατο δικαστήριο της Μ. Βρετανίας η οργάνωση Society for the Protection of the Unborn Children (SPUC), ζητά να σταματήσει η διάθεση χωρίς ιατρική συνταγή για το χάπι της επόμενης μέρας. Αν η προσπάθεια αυτή είναι επιτυχής μπορεί να σημαίνει αμφισβήτηση της νομιμότητας της διάθεσης πολλών αντισυλληπτικών σκευασμάτων, που κυκλοφορούν στην αγορά.

Η SPUC, η οποία είναι μία οργάνωση για την προστασία των αγέννητων παιδιών και δραστηριοποιείται κατά των αμβλώσεων, υποστηρίζει ότι το χάπι της επόμενης μέρας αποτελεί μέθοδο έγκαιρης άμβλωσης και θα πρέπει να ενταχθεί στη νομοθεσία που ισχύει για τις αμβλώσεις.

Η συγκεκριμένη οργάνωση κατάφερε να περάσει πρόταση για να επανεξεταστεί η απόφαση για τη διάθεση του σκευάσματος χωρίς ιατρική συνταγή. Στο δικαστήριο θα τεθεί η ερώτηση του πότε μία γυναίκα θεωρείται ότι είναι έγκυος. Αν η στιγμή αυτή καθοριστεί ως η στιγμή της γονιμοποίησης, τότε το δικαστήριο θα μπορεί να θεωρήσει ότι η μέθοδος αυτή προκαλεί αποβολή και κατά συνέπεια είναι παράνομη.

Από την άλλη μεριά η Βρετανική συμβουλευτική υπηρεσία για την εγκυμοσύνη υποστηρίζει ότι η γυναίκα δε θεωρείται έγκυος μέχρι τη στιγμή που το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται στο ενδομήτριο, στιγμή μετά την οποία το χάπι δεν έχει καμία δράση.

Εχουν σημειωθεί και άλλες ανάλογες κινήσεις στο παρελθόν για την "ελεύθερη" διάθεση για το χάπι της επόμενης μέρας από τη Βουλή των Λόρδων, όπου βουλευτής των συντηρητικών, σε πρότασή του, είχε υποστηρίξει ότι οι φαρμακοποιοί δεν προσφέρουν την απαραίτητη ιατρική συμβουλή στις γυναίκες που αγοράζουν το χάπι, πρόταση που καταψηφίστηκε.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.