καταγμα δοντιου | πολυποδας εντερου | σαρκοκοπτική ψώρα | διαχρονικα ωραια στυλ μαλλιων για γυναικες

Το Βατικανό αντιδρά στο 'χάπι της επόμενης ημέρας'Μεγάλη σύγκρουση προκάλεσε ‘το χάπι της επόμενης ημέρας’, που άρχισε να πωλείται στα φαρμακεία της Ιταλίας, στις σχέσης Εκκλησίας και Κράτους. Το Βατικανό, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον του αντισυλληπτικού αυτού, που λαμβάνεται μετά τη σεξουαλική πράξη και έκανε έκκληση στους ιατρούς και φαρμακοποιούς να γίνουν ‘αντιρρησίες συνειδήσεως’ και να χαρακτηρίσουν το χάπι εκτρωτικό. Η Εκκλησία υποστηρίζει ότι κάνει λάθος ο υπουργός υγείας της Ιταλίας κ. Βερονέζι, να χαρακτηρίζει το χάπι αντισυλληπτικό, αφού ουσιαστικά το χάπι λειτουργεί σαν έκτρωση με χημικά μέσα. Αναφέρθηκε δε η Εκκλησία στην ανάγκη που υπάρχει όλοι οι ιατροί και οι φαρμακοποιοί ‘να υπερασπισθούν και να προστατεύσουν την αναπαλλοτρίωτη αξία της ζωής, ιδιαίτερα εναντίον των νέων μορφών επίθεσης στους πιο αδύνατους και ανυπεράσπιστους, όπως είναι τα ανθρώπινα έμβρυα'.

Η πώληση του χαπιού εγκρίθηκε από την ΕΕ και κυκλοφορεί ήδη στην αγορά έντεκα ευρωπαϊκών χωρών, συπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η επίθεση του Βατικανού έχει προκαλέσει διχασμούς στον πολιτικό κόσμο της χώρας, ακόμη και στο εσωτερικό των κομμάτων και των συνασπισμών. Ο κυβερνητικός συνασπισμός, στην πλειοψηφία του, αντικρούει τις επιθέσεις της Εκκλησίας, αλλά το Λαϊκό Κόμμα συμφωνεί με το Βατικανό, καθώς ο Πάολο Πολένια, υπεύθυνος για θέματα υγείας του κόμματος, χαρακτηρίζει ‘το χάπι της επόμενης ημέρας’ εκτρωτικό και ως εκ τούτου αρνητικό και συμφωνεί με το το Βατικανό. Ανάλογη κατάσταση διχασμού επικρατεί και μεταξύ των υπολοίπων κομμάτων της Ιταλίας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.