τιμες σακχαρου ανα ηλικια | καρκινος χοληφορων πυρετος | ελλειψη νατριου

Πιθανή η μετάδοση της νόσου των τρελών αγελάδων με τη μετάγγιση αίματοςΗ μετάγγιση αίματος από ένα πρόβατο που είχε προσβληθεί από τη νόσο των τρελών αγελάδων (σπογγοειδή εγκεφαλοπάθεια), προκάλεσε τη νόσο σε ένα υγιές πρόβατο, ανακοινώθηκε από τον καθηγητή Chris Bostock, διευθυντή του Institute for Animal Health, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιείται, για την πιθανότητα μετάδοσης της νόσου με μετάγγιση αίματος. Κατά την έρευνα, διαπιστώθηκε επίσης ότι αίμα που έχει ληφθεί ακόμη και πριν την εκδήλωση της νόσου, μπορεί να τη μεταφέρει.

Η δημοσίευση του περιστατικού έγινε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet και αναφερόταν σε ένα πρόβατο στο οποίο προκλήθηκε η νόσος, ταΐζοντάς το με τον εγκέφαλο ζώου που είχε προσβληθεί από σπογγοειδή εγκεφαλοπάθεια. Οταν το αίμα αυτού του προβάτου μεταγγίστηκε σε άλλο πρόβατο, το δεύτερο πρόβατο παρουσίασε συμπτώματα όμοια με τα συμπτώματα που προκαλει η νόσος των τρελών αγελάδων, ενώ το πρώτο δεν είχε ακόμη εμφανίσει ανάλογα συμπτώματα.

Η αναφορά ενός μόνο περιστατικού κατά τη διάρκεια της έρευνας, δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Ωστόσο, το εύρημα είναι τόσο σημαντικό, αφού υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου με μεταγγίσεις αίματος και στους ανθρώπους, που μας ανάγκασε να προβούμε στην ανακοίνωσή του, ενώ τα πειράματα στα πρόβατα, πραγματοποιούνται με τέτοιο τρόπο, όσο να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στις έρευνες που πραγματοποιούνται για τους ανθρώπους, συνεχίζει ο Chris Bostock.

Παρά τα εντυπωσιακά συμπεράσματα της έρευνας, δεν φαίνεται να υπάρχει αποτελεσματική μέθοδος που να αποκλείει τη μετάδοση της νόσου με τη μετάγγιση αίματος. Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα της μετάγγισης αίματος, υπερέχουν κατά πολύ σε αξία από τους πιθανούς κινδύνους, αφού δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση μετάδοσης της νόσου σε άνθρωπο, με αυτόν τον τρόπο, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Αιμοδοσίας της Βρετανίας, η οποία ήδη παίρνει προφυλάξεις, ώστε να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες μετάδοσης της νόσου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.