χοληστερινη | τι ειναι η φλεβοκομβικη ταχυκαρδια | λοιμώξεισ ανώτερου αναπνευστικού | atonia mitras | TKE

Η λιποπρωτεϊνη Α σχετίζεται άμεσα με τον κίνδυνο εμφράγματοςΌσοι έχουν υψηλές τιμές λιποπρωτεϊνης Α στο αίμα, διατρέχουν 70% περισσότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν έμφραγμα εντός δεκαετίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Circulation. Οι ερευνητές αναλύοντας ευρήματα απο 27 προηγούμενες μελέτες, διεπίστωσαν οτι τα υψηλά επίπεδα της πρωτεϊνης, αποτελούν ανεξάρτητο προγνωστικό δείκτη του εμφράγματος.

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι η αυξημένη χοληστερίνη, και ιδιαίτερα η κακή χοληστερίνη LDL είναι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου που προδιαθέτουν για έμφραγμα. Η λιποπρωτεϊνη Α, είναι ο πρωτεϊνικός ‘φορέας’ της κακής χοληστερίνης LDL, και η λειτουργικότητα της δεν είναι γνωστή.

Στην μελέτη τους ο Dr John Danesh και οι συνεργάτες του σχολιάζουν, ότι ενώ η υψηλή χοληστερίνη, μπορεί συχνά να διορθωθεί με την υπολιπιδιμαική δίαιτα, δεν συμβαίνει το ίδιο με την λιποπρωτεϊνη Α. Δυστυχώς δεν βελτιώνεται με ούτε με την δίαιτα, ενώ δεν υπάρχει γνωστό φάρμακο να την ελαττώνει. Είναι πιθανόν ο ρόλος της κληρονομικότητας στις τιμές της, να είναι σημαντικός.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.