εξεταση θαλίου | λαπαροσκοπηση αναρρωση | αντιβιωση σε ιογενη λοιμωξη | εξαρθρημα ισχιου αναταξη | καρδιογράφημα

Η δίαιτα μπορεί να μειώσει τη νοημοσύνη των κοριτσιώνΕρευνα στη Βρετανία έδειξε ότι ένα στα τέσσερα κορίτσια σχολικής ηλικίας που μελετήθηκαν, παρουσιάζουν μείωση των νοητικών ικανοτήτων τους όταν υποβάλλονται σε δίαιτα και στερούν από τον οργανισμό τους σίδηρο. Εκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι μικρή πτώση του σιδήρου, προκαλεί μείωση του νοητικού πηλίκου (IQ).

Διαπιστώθηκε πολύ σημαντική διαφορά στο νοητικό πηλίκο μεταξύ των κοριτσιών με έλλειψη σιδήρου σε σχέση με τα κορίτσια με υψηλό σίδηρο. Παρ' όλο που η έρευνα πραγματοποιήθηκε μόνο σε κορίτσια εφηβικής ηλικίας, υπάρχουν ενδείξεις ότι και σε άτομα ηλικίας άνω των 65 που πάσχουν από έλλειψη σιδήρου εμφανίζονται νοητικές διαταραχές, αλλά αυτές σχετίζονται και με την έλλειψη φυλλικού οξέος, ψευδαργύρου και βιταμίνης Β12.

Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν περίληψη μελέτης που θα δημοσιευθεί την άνοιξη του 2001, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας που θα συνεχιστεί και θα συμπεριλάβει μεγαλύτερο αριθμό ατόμων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.