Αυστραλιανο | μαυρα κοπρανα | λευκοκυττάρωση | καρκινος λεπτου εντερου θεραπεια | γιεpμας θεpμιδες

Το φυλλικό οξύ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για παιδική λευχαιμίαΟι γυναίκες οι οποίες λαμβάνουν συμπληρώματα φυλλικού οξέος και σιδήρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πιθανόν να μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης λευχαιμίας στο παιδί τους, σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Lancet.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία εξετάστηκαν 83 παιδιά με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και 166 υγιή παιδιά, η λήψη φυλλικού οξέος και σιδήρου από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας στα παιδιά κατά 60%.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η προστατευτική δράση του φυλλικού οξέος παρέμεινε, ανεξάρτητα από το πότε άρχισε να λαμβάνει το συμπλήρωμα η μητέρα ή τη διάρκεια λήψης του συμπληρώματος.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρος ο τρόπος δράσης του φυλλικού οξέος και του σιδήρου στην προστασία από λευχαιμία, μία πιθανότητα είναι ότι η έλλειψη φυλλικού οξέος, το οποίο είναι απαραίτητο για την κυτταρική ανάπτυξη, το μεταβολισμό και τη σύνθεση του DNA, μπορεί να οδηγήσει σε χρωμοσωμικές ανωμαλίες

Το φυλλικό οξύ ανήκει στην ομάδα των υδατοδιαλυτών βιταμινών και βρίσκεται κυρίως στα σκούρα φυλλώδη λαχανικά. Η πρόσληψή του, πριν αλλά και κατά τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνη έχει επίσης συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο γέννησης παιδιού με συγγενείς ανωμαλίες του νευρικού σωλήνα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.