αποκολληση | κακωση γονατου | αυξημενη χοληστερινη | σαμπουαν κοτενοζανολης

Πνευματική διαύγεια μέχρι τα βαθιά γεράματαΗ εξασθενημένη μνήμη και η πνευματική υστέρηση δεν είναι αναπόφευκτες συνέπειες του γήρατος, ενώ η πνευματική άσκηση φαίνεται να είναι αποφασιστικής σημασίας για τη διατήρηση πνευματικής διάυγειας με την πάροδο της ηλικίας.

Τα πλεονεκτήματα αρχίζουν από πολύ νωρίς, όταν οι γονείς διαβάζουν στα παιδιά τους και εξαρτώνται πολύ από την εκπαίδευση του κάθε ανθρώπου, ωστόσο οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι ποτέ δεν είναι αργά για να αρχίσει η άσκηση του εγκεφάλου.

Περισσότερο σημαντικά θεωρούνται το διάβασμα, η ενασχόληση με σταυρόλεξα, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, ευχάριστες πνευματικές ενασχολήσεις ή οτιδήποτε μπορεί να ερεθίσει τον εγκέφαλο για να σκεφθεί, ενώ σημαντικός επιβαρυντικός παράγοντας θεωρείται η τηλεόραση.

Γενετικοί παράγοντες, αρτηριοσκλήρυνση, διαβήτης, δίαιτα με πολλά λιπαρά και έλλειψη άσκησης επιδρούν αρνητικά, ενώ οι ερευνητές προτείνουν μία βαθμιαία αύξηση των διανοητικών και φυσικών δραστηριοτήτων μετά τα 40 ως την καλύτερη μέθοδο για την διατήρηση πνευματικής διαύγειας μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.