μεγαλοβλαστική αναιμία | τι συμπτώματα έχει ο μηνισκος | ακροαστικά αντιβίωση | ανω κοιλια οργανα

Η προπόνηση με βάρη βελτιώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης


Η προπόνηση με βάρη και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες, μπορούν να σας απαλλάξουν από τη χοληστερόλη, καθώς και να κάνουν τους μυς σας να αναπτυχθούν περισσότερο, ανακάλυψε μια μελέτη. Φυσιολογικά, η αερόβια άσκηση, όπως το τρέξιμο ή η κολύμβηση, είναι αυτή που αυξάνει την καρδιακή συχνότητα για μία παρατεταμένη χρονική περίοδο και συνιστάται για την αντιμετώπιση των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης.

Η μελέτη, ωστόσο, που διεξήχθη από ερευνητές του Εργαστηρίου Εργοφυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Norfolk της Virginia των ΗΠΑ και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικά περιοδικά «The British Journal of Sports Medicine», ανακάλυψε ότι ασκώντας πίεση στο σώμα με μια ποικιλία "ασκήσεων αντίστασης με βάρη", κατά τις οποίες τα χέρια και τα πόδια δουλεύουν ενάντια σε μία αντίσταση ένα βάρους, αποτελούσε κι αυτό μια αποτελεσματική τακτική. Αυτό μπορούσε να σημαίνει ότι άνθρωποι όπως οι ασθματικοί, που δυσκολεύονται να εκτελέσουν αερόβιες ασκήσεις λόγω αναπνευστικών περιορισμών, έχουν άλλον έναν τρόπο να ρίξουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.

Οι ερευνητές επέλεξαν αγύμναστες γυναίκες με ηλικία μικρότερη από 35 και τις έβαλαν να εκτελέσουν 50 λεπτά άσκησης τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτή περιλάμβανε κάμψεις δικέφαλων μηριαίος, πιέσεις ποδιών και άλλες ασκήσεις με βάρη, μέχρι μυϊκής εξάντλησης. Μετά από 14 εβδομάδες ανακάλυψαν ότι κατά μέσο όρο τα επίπεδα της χοληστερόλης είχαν πέσει κατά 10% και επιπλέον, τα επίπεδα της πιο επικίνδυνης χοληστερόλης χαμηλής πυκνότητας (της LDL) είχαν μειωθεί κατά 14%, σε σύγκριση με μια ομάδα γυναικών που δεν είχε ασκηθεί. Οι γυναίκες δεν έχασαν βάρος αλλά μείωσαν το σωματικό τους λίπος και αύξησαν τη μυϊκή τους μάζα.

Η έρευνα άφησε να εννοηθεί άτι η αύξηση της μυϊκής δύναμης συνέβαλε στην πτώση των επιπέδων της χοληστερόλης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.