μαρκοπουλο υπερηχογραφημα καρδιας | χαλαζιο και σκορδο | ΛΟΙΜΩΔΗΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΚΥΛΟ

Υψηλά επίπεδα χοληστερόλης σχετίζονται με εμφάνιση ΑλτσχάιμερΤα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, μπορεί να διαδραματίζουν πολύ πιο σημαντικό ρόλο, απ' ότι πολλοί μέχρι σήμερα πίστευαν, στην εμφάνιση της νόσου του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων, από την Ιατρική Σχολή της Georgetown, στην οποία προΐσταται ένας Ελληνας ερευνητής, ο Δρ. Βασίλειος Παπαδόπουλος.

Στους ασθενείς που πάσχουν από Αλτσχάιμερ, έχει διαπιστωθεί ότι μία πρωτεΐνη, η οποία ονομάζεται APP και ανευρίσκεται φυσιολογικά σε διάφορα όργανα, μεταξύ των οποίων και ο εγκέφαλος, μετατρέπεται σε β-αμυλοειδές, το οποίο συμβάλει στην δημιουργία των πλακών, που χαρακτηρίζουν την νόσο.

Ο μηχανισμός της μετατροπής της APP σε β-αμυλοειδές είναι άγνωστος, αυτό όμως που διαπιστώθηκε είναι ότι τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης αυξάνουν τα επίπεδα του APP και επιταχύνουν τον μηχανισμό σχηματισμού των πλακών. Επιπλέον αυξάνονται και τα επίπεδα της ελεύθερης χοληστερόλης, η οποία είναι ιδιαίτερα τοξική για τα νευρικά κύτταρα.

Οι ερευνητές κατόρθωσαν μάλιστα με τη βοήθεια μίας άλλης πρωτεΐνης να μειώσουν τα επίπεδα της ελεύθερης χοληστερόλης, περιορίζοντας έτσι την τοξική της δράση.

Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς για συμπεράσματα, όσο αφορά την αιτιοπαθογένεια, αλλά και την θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου του Αλτσχάιμερ, η αναγνώριση παραγόντων που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.