λοιμωξη στους πνευμονες συμπτωματα | πυλωρικη στενωση | βλεννες στα κοπρανα | αισθημα παλμων μετα το φαγητο

Λιγότερο λίπος και θερμίδες για μείωση της χοληστερόληςΗ μείωση του διατροφικού λίπους, όταν συνδυάζεται με μείωση της προσλαμβανόμενης ενέργειας, έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα στη μείωση της χοληστερόλης. Αυτό ανακάλυψαν επιστήμονες από το τμήμα διαιτολογίας και ανθρώπινης διατροφής του πανεπιστημίου McGill University, στον Καναδά. Οι επιστήμονες μελέτησαν την επίδραση, τεσσάρων διαφορετικών τύπων δίαιτας, στη μείωση της χοληστερόλης. Δίαιτα με κανονικές ποσότητες λίπους και ενέργειας, δίαιτα με μειωμένο λίπος και κανονική ενέργεια, δίαιτα με μειωμένο λίπος και μειωμένη ενέργεια και τέλος δίαιτα με κανονικό λίπος αλλά μειωμένη ενέργεια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το καλύτερο αποτέλεσμα στη μείωση της χοληστερόλης είχε η μείωση του διατροφικού λίπους σε συνδυασμό με δίαιτα χαμηλών θερμίδων. Μάλιστα η δίαιτα με χαμηλές θερμίδες και κανονική ποσότητα λίπους είχε καλύτερα αποτελέσματα από τη δίαιτα μειωμένου λίπους και κανονικής ενέργειας. Αυτό δείχνει ότι στη μείωση της χοληστερόλης συμβάλλει και η μείωση του σωματικού βάρους, η οποία επιτυγχάνεται με τη μείωση της προσλαμβανόμενης ενέργειας. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο τεύχος Φεβρουαρίου του επιστημονικού περιοδικού για τη διατροφή, American Journal of Clinical Nutrition.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.