Κεφαλη ισχιου | αφαιρεση χοληδοχου πορου | θρυματισμενος βλεννογονος μυτης | δωδεκαδάκτυλο | μυς χεριων

Τα τριγλυκερίδια δεν είναι αθώα!Φαίνεται οτι οι αυξημένες τιμές τριγλυκεριδίων στο αίμα αυξάνουν την πιθανότητα καρδιαγγεικού κινδύνου, ακόμα και όταν τα επίπεδα χοληστερίνης είναι φυσιολογικά.

Τα τριγλυκερίδια είναι ένας απο τους τύπους λιπαρών οξέων που κυκλοφορούν στο αίμα και η αύξηση τους συνδυάζεται με μεγάλο κίνδυνο παγκρεατίτιδας. Ένας άλλος τύπος λιπαρών οξέων που κυκλοφορεί στο αίμα, η χοληστερίνη σχετίζεται άμεσα με τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων. Ο ακριβής ρόλος των τριγλυκεριδίων, όσον αφορά τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων, δεν έχει προσδιορισθεί και σε κάθε περίπτωση οι γιατροί θεωρούν οτι είναι μάλλον πολύ μικρός.

Τα αποτελέσματα μιάς πρόσφατης μελέτης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Circulation (2000;201:2777-2782) αναθεωρούν πλήρως αυτές τις απόψεις. Η Dr. Melissa A. Austin και οι συνεργάτες της απο το Πανεπιστήμιο Washington στο Seattle παρακολούθησαν και κατέγραψαν τον κίνδυνο θανάτου απο καρδιαγγειακή νόσο ανθρώπων με αυξημένα τριγλυκερίδια μόνο (και φυσιολογικές τιμές της χοληστερίνης) και τον σύγκριναν με αυτόν των υγιών.

Απο τα αποτελέσματα διαπίστωσαν οτι αυτοί που είχαν αυξημένα τριγλυκερίδια είχαν τριπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν απο καρδιακό νόσημα σε σχέση με αυτούς που είχαν φυσιολογικές τιμές. ‘Φυσικά δεν είναι γνωστό αν η φαρμακευτική διόρθωση της υπερτριγλυκεριδαιμίας ελαττώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο’ καταλήγει η Melissa Austin.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.