τεστ κοπώσεως στάδια | απο ποσα αρθρα αποτελειται ο θωρακας τον εντομων | γιν γιανγκ | τυλωση | περιαρθριτιδα

To Βιάγκρα είναι ασφαλές ακόμη και σε καρδιοπαθείς λένε τώρα οι επιστήμονες.Απο τις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας του το Βιάγκρα ενοχοποιήθηκε για αιφνίδιους θανάτους και παρουσίασε αρκετές επιλοκές, με αποτέλεσμα την περιορισμένη κίνηση του. Συσχετίσθηκε μάλιστα η χρήση του με καρδιοαγγεικά επεισόδια, ιδιαίτερα σε άνδρες άνω των 50 ετών. Νεώτερη μελέτη αναιρεί εν μερει τουλάχιστον αυτή την άποψη.

Συγκεκριμένα στο περιοδικό New England Journal of Medicine (2000;342:1622-7) δημοσιεύονται τα αποτελέσματα μελέτης που δείχνουν οτι το φάρμακο δεν είναι επικίνδυνο σε καρδιοπαθείς που δεν λαμβάνουν νιτρώδη φάρμακα. Στη μελέτη ο Howard C. Herrmann, του Πανεπιστημίου της Pennsylvania και οι συνεργάτες του μέτρησαν την επίδραση ένος δισκίου του φαρμάκου στο κυκλοφοριακό και στο αναπνευστικό σε 14 άνδρες που είχαν στεφανιαία νόσο. Ειδικότερα όλοι οι άνδρες είχαν αποφραγμένη τουλάχιστον μια στεφανιαία αρτηρία κατά 70% και αρκετοί είχαν παράγοντες κινδύνου όπως κάπνισμα, σακχαρώδη διαβήτη ή υπέρταση.

Κατά την διάρκεια παρακολούθησης που διήρκεσε 45 λεπτά δεν παρατηρήθηκε κάποια σημαντική μεταβολή στην καρδιακή ή την αναπνευστική λειτουργία. Αυτό οδήγησε το Herrmann να θεωρεί οτι το φάρμακο είναι ασφαλές. Αντίθετα εάν οι άνδρες έπαιρναν νιτρώδη εδημιουργείτο ένας επικίνδυνος συνδυασμός που είχε επιτώσεις στην ροή του αίματος απο την καρδιά.

Οι ερευνητές θεωρούν οτι οι επιπλοκές που παρατηρήθηκαν παλαιότερα συνέβησαν για άλλους λόγους, όπως το υπερβολικό σωματικό και συναισθηματικό στρες που είχαν ορισμένοι στο σεξ.
Ας σημειωθεί εδώ οτι η έρευνα υποστηρίχθηκε οικονομικά απο την κατασκευάστρια εταιρία του Βιάγκρα πράγμα που κάνει την υπόλοιπη επιστημονική κοινότητα επιφυλακτική ως προς τη ερμηνεία των αποτελεσμάτων αυτών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.