μετα απο αφοδευση αιμα | εμβολιο επιλειψια | αυχενας και αυτια | τραχιοβρογχιτιδα | συχνοουρία στουσ άνδρεσ

Με το τσιγάρο στο χέρι... στον γυναικολόγο.«Μία στις πέντε Ελληνίδες εξακολουθεί να καπνίζει στην εγκυμοσύνη, θέτοντας το έμβρυό της σε κίνδυνο» ενώ ταυτόχρονα κάνουν καταχρήσεις σε επισκέψεις και εξετάσεις στον μαιευτήρα, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αυτά ήταν μερικά από τα συμπεράσματα του συνεδρίου που διοργάνωσε η Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών το περασμένο διήμερο. Ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής-Νεογνολογίας κ. Δ.Αναγνωστάκης επισήμανε ότι οι γυναίκες που καπνίζουν κατά την εγκυμοσύνη γεννούν μωρά με μικρότερο βάρος, τα οποία παρουσιάζουν και συχνότερα αναπνευστικά προβλήματα. Την τελευταία 15ετία αυξήθηκαν τα νεογέννητα με βάρος μικρότερο από 2.500 γρ.(απο 5% σε 7,5%) και ένας από τους λόγους είναι και το κάπνισμα κατά την διάρκεια τηε εγκυμοσύνης.

Αν και από τα προηγούμενα φαίνεται ότι οι Ελληνίδες αδιαφορούν για το παιδί που κυοφορούν, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής κ. Τζουμάκα-Μπακούλα ανέφερε ότι γίνεται κατάχρηση σε επισκέψεις και εξετάσεις στον γυναικολόγο από τις μέλλουσες μητέρες.

Οι Ελληνίδες πηγαίνουν στον μαιευτήρα τους 9 φορές, κατά μέσον όρο, κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης τους και κάνουν πάνω από 7 υπερηχογραφήματα, οι μισές από αυτές, ενώ σε μια φυσιολογική κύηση δεν χρειάζονται πάνω από τρία υπερηχογραφήματα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.