ψωριαση σκυλου | καθαρισμος δοντοων τερηδονα | γατα ψωρα | αποχρεμπτικό σιρόπι | διαιτα scarsdale βιβλιο

Δίαιτα πλούσια σε ίνες βοηθά στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.Μία δίαιτα πλούσια σε ίνες δηλαδή που αποτελείται κατα βάσην απο λαχανικά και όσπρια φαίνεται οτι διευκολύνει τους διαβητικούς τύπου 2 να ελέγχουν καλύτερα το σάκχαρο τους. Στους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (ή μη ινσουλινοεξαρώμενο διαβήτη) τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνουν επειδή το σώμα γίνεται ανθεκτικό(δεν ανταποκρίνεται ικανοποιητικά) στην ινσουλίνη. Θεραπευτικά μέτρα που λαμβάνονται είναι τα αντιδιαβητικά φάρμακα, η υποθερμιδική δίαιτα και η άσκηση.

Αυτή η δίαιτα είναι ήδη γνωστό οτι βοηθά την ελλάτωση της χοληστερίνης στους διαβητικούς, αλλά ο ρόλος της στην ρύθμιση του σακχάρου ήταν αδιευκρίνιστος. Οι Abhimaniyu Garg και συνεργάτες δημοσιεύουν στο New England Journal of Medicine τα αποτελέσματα τους απο μιά τέτοια διατροφή.

Συγκεκριμένα παρηκολούθησαν 14 διαβητικούς για 6 εβδομάδες. Οι μισοί έλαβαν δίαιτα που περιείχε καθημερινά 24 γραμμάρια ινών ημερησίως και οι άλλοι μισοί έλαβαν δίαιτα με διπλάσια ποσότητα ινών. Και οι δύο δίαιτες είχαν τον ίδιο αριθμό θερμίδων. Μετά 6 εβδομάδες το βάρος των συμμετεχόντων δεν είχε αλλάξει, αλλά παρατηρήθηκε μια ελλάτωση του σακχάρου κατά 9% σε αυτούς που ελάμβαναν δίαιτα πλούσια σε ίνες. Οι ερευνητές συμπεραίνουν οτι οι διαβητικοί πρέπει να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότηυτες ινών και ιδιαίτερα αυτές που ονομάζονται διαλυόμενες ίνες. Αυτές βρίσκονται σε φρούτα όπως πεπόνι, πορτοκάλλι, γκρεϊπφρούτ, αλλά και στην πατάτα, τα κολοκυθάκια και τα όσπρια.

Για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τι σημαίνει αυτή η μείωση κατά 9% του σακχάρου ας σημειωθεί εδώ οτι περίπου ίδια είναι η μείωση που πετυχαίνει ένα αντιδιαβητικό χάπι.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.