καταγμα εξω σφυρου | ηπατίτιδα β | συμπτωματα κερατιτιδας | αιδοιων ανατομια | μηνισκος | ασπιρινη δοσολογια

Η φωνή βοηθά τα παιδιά να αναγνωρίσουν χαρακτήρεςΧρησιμοποιώντας τις φωνές και τις εικόνες των κινουμένων σχεδίων επιστήμονες βρήκαν στοιχεία ότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας έχουν τη δυνατότητα να θυμούνται πληροφορίες για τη φωνή ενός συγκεκριμένου χαρακτήρα προκειμένου να τον αναγνωρίσουν, ενώ αναγνωρίζουν καλύτερα τα άτομα με των οποίων τη φωνή είναι εξοικειωμένα.

Η ικανότητα των παιδιών προσχολικής ηλικίας να μαθαίνουν ηχητικές πηγές πιθανόν να αποτελεί σημαντική βοήθεια στην εξέλιξη της αναγνώρισης του προφορικού λόγου. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα που δημοσιεύεται στο τεύχος Φεβρουαρίου του επιστημονικού περιοδικού Journal of Speech, Language, and Hearing Research.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα παιδιά λειτουργούν όπως και οι ενήλικες, αναγνωρίζοντας πιο εύκολα χαρακτήρες με των οποίων τη φωνή είναι εξοικειωμένα και ότι οι χαρακτήρες στα κινούμενα σχέδια τραβούν την προσοχή των παιδιών, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τις φωνές και τις εικόνες από διάσημους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων για να διαπιστώσουν τη δυνατότητα που έχουν τα παιδιά ηλικίας 3-5 ετών να αναγνωρίζουν χαρακτήρες μέσω της φωνής.

Οι επιστήμονες έδειξαν στα παιδιά εικόνες από αγαπημένους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, ενώ ταυτόχρονα άκουγαν μαγνητοφωνημένες φωνές των χαρακτήρων και τους ζητήθηκε να δείχνουν το χαρακτήρα του οποίου ακούν τη φωνή.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά και κυρίως όσα ήταν σε ηλικία 3-4 ετών αναγνώρισαν σημαντικό αριθμό χαρακτήρων με τη βοήθεια της φωνής. Οπως ήταν αναμενόμενο βέβαια, αναγνώρισαν με μεγαλύτερη ευκολία τις φωνές των διάσημων χαρακτήρων, με τους οποίους είχαν μεγαλύτερη εξοικείωση.

Η έρευνα καταλήγει στο ό,τι η φωνή συγκεκριμένων χαρακτήρων "αποθηκεύεται" για μεγάλο χρονικό διάστημα στη μνήμη των παιδιών, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να αναγνωρίσουν στοιχεία της ταυτότητας του χαρακτήρα όπως το όνομα, το πρόσωπο αλλά και πληροφορίες σχετικά με τις ιδιότητες και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.