κρυωμα αντιβιωση | πεμφιγα | λοιμωξεις αναπνευστικου | σκορδο βρεφη | αντιμετοπιση μικροβιων δοντιον

Δασυτριχισμός ιδιοπαθής


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Πρόκειται για δασυτριχισμό (ανάπτυξη ανδρογονοεξαρτώμενων τριχών σε μέρη που φυσιολογικά είναι άτριχα) ο οποίος δεν παρουσιάζει συγκεκριμένη αιτιολογία.

Αιτία ιδιοπαθούς δασυτριχισμού

Επειδή μπορεί να υπάρχουν σποραδικές εμφανίσεις δασυτριχισμού μέσα στην ίδια οικογένεια, πιστεύεται ότι είναι κληρονομικά μεταδιδόμενος.

Η κατάσταση αυτή θα μπορούσε γενικά να ειπωθεί ότι οφείλεται σε αυξημένη λειτουργία και ευαισθησία της τριχοσμηγματογόνου μονάδας. Η αιτία δηλαδή εντοπίζεται στο δέρμα και συνίσταται στην δημιουργία μεγαλύτερου αριθμού τριχοσμηγματογόνων μονάδων ή σε αυξημένη ευαισθησία των υποδοχέων των ανδρογόνων.

Θεραπεία ιδιοπαθούς δασυτριχισμού

Εφόσον αποκλειστεί κάθε πιθανή συγκεκριμένη αιτιολογία, η αντιμετώπιση της κατάστασης επιτυγχάνεται μέσω ηλεκτρόλυσης των ανεπιθύμητων τριχών (γνωστή και ως "ριζική").

Δασυτριχισμός ιδιοπαθής

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.