καταγμα κνημης | σταυροειδηςβσυγκλιση | συμπτωματα κροταφικης αρτηριτιδας | τι ειναι το καρδιογραφημα

Υπερτρίχωση


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Υπερτρίχωση είναι η μεγάλη αύξηση των ανδρογονοεξαρτώμενων τριχών του σώματος στην φυσιολογική τους κατανομή.

Χαρακτηριστικά - Αιτίες

Ο βαθμός ανάπτυξης των ανδρογονοεξαρτώμενων τριχών διαφέρει σημαντικά. Από τη μια πλευρά υπάρχει η ελαφρά υπερτρίχωση στο άνω χείλος, η οποία είναι συνήθως ορατή μόνο από την πάσχουσα, από την άλλη υπάρχει και η περισσότερο ανεπτυγμένη υπερτρίχωση, η οποία καλύπτει το υπογένειο, τις παρειές και μπορεί να συνοδεύεται από μεγάλη ανάπτυξη των τριχών στο εσωτερικό των μηρών και στο χαμηλό μέρος της κοιλιάς.

Από ιατρική σκοπιά η ελαφρά ως μέτρια υπερτρίχωση είναι καθαρά αισθητικό πρόβλημα μια και οι διάφορες αιτίες σπάνια δημιουργούν πρόβλημα στην υγεία. Το κυρίαρχο πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τα μειονεκτικά αισθήματα της πάσχουσας και η "μη θηλυκότητα" που νιώθει και η οποία της δημιουργεί ψυχολογικές αντιδράσεις και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Γνωστές αιτίες υπερτρίχωσης

Οι γνωστές μέχρι τώρα αιτίες υπερτριχώσεως έχουν ωοθηκική, επινεφριδική ή φαρμακευτική προέλευση και σχετίζονται με το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, το σύνδρομο υπερθηκώσεως, αρρενοποιητικούς όγκους ή σύνδρομο Cushing.

Τα φάρμακα τα οποία έχει αποδειχτεί ότι προκαλούν υπερτρίχωση είναι τα: φαινυτοϊνη, διαζοξίδη, μινοξιδίλη, εξαχλωροβενζένιο, στρεπτομυκίνη, πενικιλλαμίνη, μεθοξαλένη.

Θεραπεία υπερτρίχωσης

Εφόσον αποκλειστούν σοβαροί παράγοντες που χρήζουν ιατρικής αντιμετώπισης,η υπερτρίχωση μπορεί νε αντιμετωπιστεί με τη μέθοδοτης ηλεκτρόλυσης των τριχών (γνωστή και ως "ριζική").

Υπερτρίχωση

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.