ταχυκαρδια πονος στο στηθος θυροειδης | αντιτετανικος ορος ποτε χρειάζεται | priorix εμβολιο παρενεργειες

Εφαρμογή μάλαξης με δονητές


Άλλες ονομασίες

Μασάζ

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η μάλαξη με δονητές είναι μια μορφή μάλαξης η οποία επιτελείται μέσω χρήσης δονητών.

Ενδείξεις

Η μάλαξη με δονητές τείνει να συναγωνίζεται ή ακόμη και να αντικαθιστά τη χειρομάλαξη. Οι δονήσεις έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην λεμφική και αγγειακή κυκλοφορία και αυξάνουν την κυτταρική δραστηριότητα. Επίσης επιδρά επιφανειακά στους υποδόριους ιστούς, προκαλεί υπεραιμία, με συνέπεια όλα τα θετικά αποτελέσματα μιας υπεραιμίας (καλύτερη οξυγόνωση κ.λ.π.), χωρίς να ερεθίζει τις μυϊκές ίνες.

Αντενδείξεις

Η μάλαξη με δονητές αντενδείκνυται στις ευρυαγγείες, στις οστεώδεις περιοχές του προσώπου, σε φλεγμονές και ερεθισμένο δέρμα καθώς και σε πρόσφατα επουλωμένο δερματικό ιστό.

Διενέργεια

Η μέθοδος διενεργείται με τη χρήση δονητών και οι κινήσεις του δονητή πρέπει να ακολουθούν την φορά των μυών του προσώπου. Η διάρκεια της εφαρμογής είναι συνήθως γύρω στα 5 λεπτά, αλλά θα εξαρτηθεί από την αντίδραση του δέρματος, την τοπική θερμότητα και την υπεραιμία που θα αναπτυχθεί.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Κατά την εφαρμογή της μεθόδου μπορεί να παρουσιαστεί ερύθημα λόγω της υπεραιμίας που επιτυγχάνεται και το οποίο υποχωρεί σταδιακά.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.