δακτυλικη εξεταση ορθου | ??????????? | Επικονδιλιτιδα | πρηξιμο στη μυτη εξωτερικα | ηπατικη εγκεφαλοπαθεια

Εφαρμογή μάλαξης απορροφητικής


Άλλες ονομασίες

Μάλαξη ατμοαπορροφητική.

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Απορροφητική μάλαξη είναι μια μορφή μάλαξης (μασάζ,) η οποία επιτελείται μέσω ειδικής συσκευής ατμού.

Ενδείξεις

Η μάλαξη αυτού του είδους έχει θετικά αποτελέσματα όσο αφορά την διαστολή των αγγείων της περιοχής που εφαρμόζεται και παρουσιάζει ταυτόχρονα αύξηση της κυκλοφορίας της λέμφου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη αποβολή των άχρηστων υλικών του μεταβολισμού. Χρησιμοποιείται με πολύ θετικά αποτελέσματα σε περιοχές του δέρματος που παρουσιάζουν ραγάδες, διότι βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση της συγκεκριμένης περιοχής.

Αντενδείξεις

Η απορροφητική μάλαξη αντενδείκνυται σε δέρματα πολύ ευαίσθητα ή δέρματα που παρουσιάζουν ευρυαγγεία. Αντενδείκνυται επίσης σε περιοχές του δέρματος που υπάρχουν τραύματα.

Διενέργεια

Η μέθοδος διενεργείται μέσω ειδικής συσκευής, η οποία διαθέτει μια αντλία ατμού, που συνδέεται με γυάλινο εξάρτημα σε σχήμα βεντούζας και ο βαθμός απορρόφησης ελέγχεται από μια βαλβίδα. Η συχνότητα και ο χρόνος της εφαρμογής εξαρτάται από την εκάστοτε περίπτωση και την κρίση του/της αισθητικού που διενεργεί τη μέθοδο.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Αν ληφθούν υπόψη οι αντενδείξεις της μεθόδου, δεν παρουσιάζονται δυσάρεστες καταστάσεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.