χοληστερινη | ποτε να ζυγιζομαι | σκωληκοειδιτιδα | χρονια χολοκυστιτιδα | τικτει | μαυρο εμετο | συμπτωματα μηνισκου

Ιοντοφόρηση αισθητική


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Αισθητική ιοντοφόρηση είναι η εισχώρηση διαμέσου της επιδερμίδας διαφόρων ιόντων ή υδατοδιαλυτών ουσιών, μέσω χρήσης συνεχούς ρεύματος (γαλβανικό), με σκοπό καθαρά αισθητικό.

Ενδείξεις

Η αισθητική ιοντοφόρηση χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση αισθητικής περιποίησης, στην οποία είναι επιθυμητή η εις βάθος εισχώρηση συγκεκριμένων στοιχείων, ανάλογα με το είδος της θεραπείας. Η χρήση καλλυντικών είναι θετική για την διατήρηση μιας καλής όψης του δέρματος, με μόνο μειονέκτημα ότι τα καλλυντικά προϊόντα δρουν μόνο στο επίπεδο της επιδερμίδας. Η έδρα όμως του γηρασμού των ιστών είναι το κυρίως δέρμα, καθώς η ελαστικότητα και πλαστικότητα του δέρματος εξαρτώνται από αυτό, στο οποίο όμως δεν έχουν τη δυνατότητα να εισχωρήσουν τα προϊόντα αυτά με μια απλή επάλειψη. Σε αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις που είναι επιθυμητό να βοηθηθεί το δέρμα εις βάθος με την εισχώρηση στοιχείων εφαρμόζεται η αισθητική ιοντοφόρηση (π.χ. ενυδάτωση).

Αντενδείξεις

Η αισθητική ιοντοφόρηση αντενδείκνυται σε δέρματα μολυσμένα από δερματικό ή όχι νόσημα, σε δέρματα που έχουν αμυχές, σε εξαιρετικά ευαίσθητα δέρματα καθώς και σε περιπτώσεις ευρυαγγείας ή ροδόχρου ακμής.

Διενέργεια

Η μέθοδος διενεργείται σε καθαρό δέρμα, μέσω χρήσης ειδικής συσκευής συνεχούς ρεύματος και εφαρμόζοντας το κατάλληλο κάθε φορά προϊόν (αμπούλα κ.λ.π.).

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Κατά την διενέργεια της αισθητικής ιοντοφόρησης υπάρχει η αίσθηση ελαφρών τσιμπημάτων καθώς και μεταλλική γεύση στο στόμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.