Η αισθητική πλαστική επέμβαση δεν είναι ντροπή

Οι μέρες στις οποίες οι άνθρωποι που ήθελαν να κάνουν κάποια αισθητική πλαστική επέμβαση, εξαφανίζονταν για κάποιο χρονικό διάστημα και εμφανίζονταν μετά από λίγο καιρό με νέο πρόσωπο, φαίνεται να εκλείπουν σιγά σιγά, καθώς όλο και περισσότερα άτομα δηλώνουν ότι δε θα ένιωθαν ντροπή αν γινόταν γνωστό στον κοινωνικό τους περίγυρο ό,τι έχουν κάνει μία τέτοια επέμβαση.

Στην έρευνα που πραγματοποίησε η Αμερικανική Εταιρία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής βρέθηκε ότι το 79% των ανδρών και των γυναικών στις ΗΠΑ δε νιώθουν ντροπή όταν άτομα, εκτός του οικογενειακού και φιλικού τους περιβάλλοντος, γνωρίζουν ό,τι έχουν κάνει κάποια επέμβαση για αισθητικούς λόγους.

Από τα 1000 άτομα που πήραν μέρος στην έρευνα, το 34% των γυναικών δήλωσε ότι θα το σκεφτόταν να κάνει κάποια αισθητική επέμβαση τώρα ή στο μέλλον, ποσοστό που αυξήθηκε κατά 3% σε σχέση με το ποσοστό από την αντίστοιχη μελέτη του 2001.

Το ποσοστό των ανδρών που θα σκεφτόταν μία αισθητική πλαστική επέμβαση είναι μικρότερο και φτάνει το 19%, σημειώνοντας μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα, σε σχέση με την αντίστοιχη μελέτη του 2001.

Και ενώ η πλειοψηφία των Αμερικανών δε σκέφτεται να “κάνει πλαστική”, την εγκρίνει το 57% των γυναικών και το 53% των ανδρών. Η ηλικιακή ομάδα που φαίνεται να εγκρίνει περισσότερο τις πλαστικές είναι η ομάδα 45-54 ετών, με ποσοστό 60%, ενώ στη νεώτερη ηλικιακή ομάδα 18-24 το ποσοστό αυτό φτάνει το 48%.

Οι νεώτερες ηλικιακές ομάδες είναι αυτές μάλιστα που δε θα ήθελαν να γνωρίζουν τρίτοι, με ποσοστό 34%, ό,τι έχουν κάνουν πλαστική επέμβαση. Στα άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών το αντίστοιχο ποσοστό δεν ξεπερνά το 13%.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση