παχυβλεννογονίτιδα | σπανακοπιτα εκτος ψυγειου | τι ειναι προπτωση μιτροειδους βαλβιδασ

Ψείρες του εφηβαίου

Το κύριο σύμπτωμα είναι έντονη φαγούρα στα γεννητικά όργανα που αρχίζει συνήθως πέντε ημέρες μετά την μόλυνση. Η φαγούρα συνήθως δεν σταματά, παρά μόνον μετά την θεραπεία.

Άλλες ονομασίες

Φθειρίαση του αιδοίου, φθειρίαση του εφηβαίου.

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Μόλυνση των τριχών του εφηβαίου απο το έντομο ψείρα (φθείρ).

Παθογένεια

Οι ψείρες του εφηβαίου μεταδίδονται με την σεξουαλική επαφή κυρίως. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι μόλυνσης όπως επαφή με μολυσμένα κλινοσκεπάσματα και ρούχα. Κολλούν τον εαυτό τους και τα αυγά στις τρίχες του εφηβαίου.

Πρόληψη

Τήρηση των γενικών κανόνων υγιεινής, καθαριότητα της περιοχής του αιδοίου, των εσωρούχων και των κλινοσκεπασμάτων. Προσεκτική επιλογή του σεξουαλικού συντρόφου.

Κλινική εικόνα

Το κύριο σύμπτωμα είναι έντονη φαγούρα στα γεννητικά όργανα που αρχίζει συνήθως πέντε ημέρες μετά την μόλυνση. Η φαγούρα συνήθως δεν σταματά, παρά μόνον μετά την θεραπεία.

Διάγνωση

Οι ψείρες φαίνονται με γυμνό μάτι ή μεγεθυντικό φακό. Επίσης ανιχνεύονται τα αυγά τους που είναι άσπρου χρώματος και εναποτίθενται σε μικρούς σωρούς κοντά στις ρίζες των τριχών.

Αντιμετώπιση

Με ξύρισμα των τριχών του εφηβαίου και πλύσεις με αντιφθειρικά φάρμακα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.