Γυναικεία ψυχρότητα

Άλλες ονομασίες

Anorgasmia, inhibited sexual excitement, sexual aversion disorder

Σύντομη περιγραφή – ορισμός

Η αναστολή της ερωτικής επιθυμίας εμφανίζεται ως απουσία ενδιαφέροντος ή αποστροφή για την ερωτική πράξη. Επίσης είναι πιθανό μια γυναίκα να μην μπορεί να φτάσει στον οργασμό.

Χαρακτηριστικά

Η ερωτική επιθυμία είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση. Μπορούμε λοιπόν να μιλήσουμε για διαταραχή μόνο όταν η απουσία ερωτικής επιθυμίας ή ικανοποίησης προκαλεί άγχος ή απειλεί τις διαπροσωπικές σχέσεις.
Έτσι μερικές γυναίκες δεν μπορούν να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν την ύγρανση στον κόλπο τους μέχρι το πέρας της ερωτικής πράξης. Μια άλλη διαταραχή είναι η αδυναμία της γυναίκας να φτάσει σε οργασμό είτε κατά την ερωτική πράξη είτε κατά τον αυνανισμό. Άλλα συμπτώματα ερωτικής δυσλειτουργίας είναι η ένταση, η ευερεθιστικότητα κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Παράγοντες κινδύνου

Η δυσλειτουργία κατά την ερωτική πράξη μπορεί να προκύπτει ανεξάρτητα από τον ερωτικό σύντροφο ή να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη σχέση και να εμφανίζεται μόνο κατά την ερωτική επαφή με τον συγκεκριμένο σύντροφο. Ψυχολογικοί και περιστασιακοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την απουσία γυναικείου οργασμού. Οι ψυχολογικοί παράγοντες περιλαμβάνουν άλυτες συγκρούσεις σχετικά με τις ερωτικές δραστηριότητες και αναστάτωση στη σχέση των συντρόφων. Σε πολλές περιπτώσεις η αιτία μπορεί να είναι αρκετά απλή. Ο ανεπαρκής ερεθισμός κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης μπορεί να προσβάλλει την ικανότητα της γυναίκας να ανταποκριθεί ερωτικά.

Στατιστικά στοιχεία

Γεγονός πάντως είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν φτάνουν σε οργασμό σε κάθε ερωτική επαφή ενώ το 15% των γυναικών δεν έχει βιώσει ποτέ τον οργασμό. Η απουσία οργασμού μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη ή σε μειωμένη αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση