ενεση τετανου | σπιρομέτρηση φυσιολογικές τιμές | ποσες θερμιδες καις με 7000 | εμβολιο η1ν1 παρενεργειες

Γυναικεία ψυχρότητα


Άλλες ονομασίες

Anorgasmia, inhibited sexual excitement, sexual aversion disorder

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η αναστολή της ερωτικής επιθυμίας εμφανίζεται ως απουσία ενδιαφέροντος ή αποστροφή για την ερωτική πράξη. Επίσης είναι πιθανό μια γυναίκα να μην μπορεί να φτάσει στον οργασμό.

Χαρακτηριστικά

Η ερωτική επιθυμία είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση. Μπορούμε λοιπόν να μιλήσουμε για διαταραχή μόνο όταν η απουσία ερωτικής επιθυμίας ή ικανοποίησης προκαλεί άγχος ή απειλεί τις διαπροσωπικές σχέσεις.
Έτσι μερικές γυναίκες δεν μπορούν να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν την ύγρανση στον κόλπο τους μέχρι το πέρας της ερωτικής πράξης. Μια άλλη διαταραχή είναι η αδυναμία της γυναίκας να φτάσει σε οργασμό είτε κατά την ερωτική πράξη είτε κατά τον αυνανισμό. Άλλα συμπτώματα ερωτικής δυσλειτουργίας είναι η ένταση, η ευερεθιστικότητα κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Παράγοντες κινδύνου

Η δυσλειτουργία κατά την ερωτική πράξη μπορεί να προκύπτει ανεξάρτητα από τον ερωτικό σύντροφο ή να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη σχέση και να εμφανίζεται μόνο κατά την ερωτική επαφή με τον συγκεκριμένο σύντροφο. Ψυχολογικοί και περιστασιακοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την απουσία γυναικείου οργασμού. Οι ψυχολογικοί παράγοντες περιλαμβάνουν άλυτες συγκρούσεις σχετικά με τις ερωτικές δραστηριότητες και αναστάτωση στη σχέση των συντρόφων. Σε πολλές περιπτώσεις η αιτία μπορεί να είναι αρκετά απλή. Ο ανεπαρκής ερεθισμός κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης μπορεί να προσβάλλει την ικανότητα της γυναίκας να ανταποκριθεί ερωτικά.

Στατιστικά στοιχεία

Γεγονός πάντως είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν φτάνουν σε οργασμό σε κάθε ερωτική επαφή ενώ το 15% των γυναικών δεν έχει βιώσει ποτέ τον οργασμό. Η απουσία οργασμού μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη ή σε μειωμένη αυτοπεποίθηση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.