ενδομητρια αποξεση | χειρουργοι οφθαλμιατροι γευγελη | θελω βαθυ υπνο τι να παρω; | ιοντοφόρεση

Αθλητικός εξοπλισμός και αξεσουάρ


Ο αθλητικός εξοπλισμός μπορεί να περιορίσει σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμών, την ανθυγιεινή επιβάρυνση του σώματος και να συμβάλλει στην επίτευξη καλύτερων επιδόσεων. Θεωρείται ακατάλληλος όταν δεν ανταποκρίνεται στους όρους καλής ποιότητας, τέλειας εφαρμογής και δεν προσφέρει άνεση. Πρέπει να παρέχει προστασία, διευκόλυνση στις λειτουργίες του οργανισμού, απόλυτη σιγουριά και ιδανική εφαρμογή σε σχέση με την ανατομική κατασκευή των μελών του σώματος. Πρέπει να περιλαμβάνει άνετη και υγιεινή ενδυμασία. Ο εξοπλισμός και τα ειδικά αξεσουάρ για κάθε άθλημα θα πρέπει να επιλέγονται με ιδιαίτερη προσοχή και να είναι ποιοτικά. Εχει μεγάλη σημασία για παράδειγμα, να παίζει κανείς τένις με μία ρακέτα που θα τον διευκολύνει στην εκμάθηση της τεχνικής και δεν θα επιβαρύνει τον αγκώνα του. Τα κατάλληλα γυαλιά και σκουφάκια κολύμβησης, κάνουν πολύ πιο ευχάριστη και αποδοτική την προπόνηση. Για πιο ριψοκίνδυνα σπορ όπως η ποδηλασία το κράνος και τα ποιοτικά γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα. Εάν κάποιο μέλος του σώματος είναι πιο ευαίσθητο ( χαλαροί σύνδεσμοι, λόγω προηγούμενου τραυματισμού ), καλό είναι να επιδένεται. Στην προπόνηση με βάρη, καλό είναι να χρησιμοποιείται η ειδική ζώνη άρσης βαρών για την προστασία της μέσης. Γενικά οι ασκούμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται για τις απαιτήσεις του αθλήματος που έχουν επιλέξει, να συμβουλεύονται τον προπονητή τους και να μην υποβαθμίζουν εύκολα και απερίσκεπτα την αξία του εξοπλισμού. Τέλος ο καθένας θα πρέπει να έχει στο σάκο του ατομικό μπουκαλάκι νερού, μία καθαρή πετσέτα, τα φάρμακά του, εάν πάσχει από κάτι ( υπογλυκαιμία, υπέρταση κ.α. ) και κάποια είδη πρώτης βοήθειας ( επιδέσμους, λευκοπλάστ και ψυκτικό σπρέι ), εάν δεν ασκείται σε οργανωμένες εγκαταστάσεις.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.